• ΥΓΕΙΑ

    Πατούλης για την απόφαση του ΠΙΣ για αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση: «Είναι ένα σκληρό μέτρο»

    Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ (Πηγή: ΙΣΑ)

    Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ (Πηγή: ΙΣΑ)


    Χωρίς ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων κινδυνεύουν να μείνουν οι πολίτες λόγω της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπ. Υγείας και των ιδιωτών γιατρών για τη ρύθμιση που φέρνει κυρώσεις σε όσους αρνηθούν να κάνουν εφημερίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

    Συγκεκριμένα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κάλεσε τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας να συνεδριάσουν και να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες, προκειμένου οι γιατροί να μην προβαίνουν σε συνταγογράφηση και έκδοση ή εκτέλεση παραπεμπτικών από αύριο, Παρασκευή 26 Ιουλίου και μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, τη Δευτέρα.

    Χθες πάντως ο υπ. Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε από το βήμα της Βουλής πως «ελπίζει» στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο «να ξανασκεφτούν και να μην διακόψουν τη συνταγογράφηση».

    Αποστάσεις Πατούλη για αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

    Θέση για το ζήτημα που έχει προκύψει πήρε με συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

    «Θέλω να είμαι πολύ συγκεκριμένος. Δεν πρέπει να καμία περίπτωση να ταλαιπωρηθούν πολίτες. Σε καμία περίπτωση, όπου και εάν βρίσκονται, σε όποιο σημείο της Ελλάδος θα πρέπει να έχουν την ίδια δυνατότητα στην πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να έχουν γιατρούς. Αυτό είναι δεδομένο», είπε αρχικά ο Γιώργος Πατούλης.

    Και συμπλήρωσε: «Θα έλεγα να πέσουν οι τόνοι, να βρεθούν λύσεις. Πράγματι υπήρξε μια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της Ολομέλειας των προέδρων χθες η οποία ουσιαστικά αυτό το διήμερο από Παρασκευή, κατ’ ουσίαν Δευτέρας μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου να μην υπάρχει ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Θα έλεγα πως είναι ένα σκληρό μέτρο, αυτό δεν χωρά αμφιβολία.

    Από την άλλη πλευρά θα πρέπει να βρεθούν λύσεις οι οποίες θα δίνουν την δυνατότητα της περίθαλψης σε κάθε ασθενή, σε κάθε πολίτη σε κάθε σημείο της χώρας. Αυτό είναι το ζητούμενο. Έχουν δοθεί κάποια κίνητρα, τα οποία μπορεί να είναι και περισσότερα αργότερα ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα σε κανέναν πολίτη. Πέραν των αποφάσεων, να δούμε και την ανταπόκριση των γιατρών. Εγώ αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η ανταπόκριση των γιατρών όταν υπήρχε πρόβλημα στη χώρα ήταν πάντα θετική. Η πλειοψηφία τουλάχιστον δεν γύρναγε την πλάτη προκειμένου ο πολίτης να αποκομίσει το καλύτερο για την υγεία του».

    Διαβάστε επίσης:

    Κομισιόν: Παραπομπή της Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ για αστικά λύματα και επαγγελματικά προσόντα

    Τώρα ανακάλυψαν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Πολάκης είναι τοξικός; – Αρθρο παρέμβαση

    Στέφανος Κασσελάκης: Ιστορική παραποίηση όσα είπε ο πρωθυπουργός για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας



    ΣΧΟΛΙΑ