Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΥΓΕΙΑ

Παραλλαγή Όμικρον: Περισσότερο ευάλωτα τα παιδιά – Γιατί συμβαίνει αυτό

παραλλαγή Όμικρον

Η παραλλαγή Όμικρον που επικρατεί στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, δείχνει να σαρώνει τις νεότερες ηλικίες των παιδιών, όπως ανέφερε ο Σταύρος Νικολάου, στέλεχος μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας της Νοτίου Αφρικής.

Η παραλλαγή φαίνεται να πλήττει ιδιαίτερα τις ηλικίες που χαρακτηρίζονται ως οι πιο «παραγωγικές» δηλαδή μεταξύ 18 και 30 ετών. Μάλιστα, τα κρούσματα στα παιδιά έχουν ανέβει περίπου κατά 20% από την παραλλαγή Όμικρον σε σύγκριση με το τρίτο κύμα, της μετάλλαξης Δέλτα,

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ο κ. Νικολάου επιβεβαιώνει την πορεία της παραλλαγής Όμικρον στις μικρότερες ηλικίες με τα στοιχεία από τη χώρα που πρωτο-εμφανίστηκε η μετάλλαξη ενώ τονίζει τη σημασία των εμβολίων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σταύρος Νικολάου επισημαίνει πως οι ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων είναι πολύ σημαντικές για να αντιμετωπίσουμε τόσο την «Όμικρον», όσο και τις μεταγενέστερες μεταλλάξεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόσιαλος: Κανένας λόγος πανικού για την ύπαρξη ενός «νέου» ιού Flurona

Παραλλαγή Όμικρον: Περισσότερες από 3.000 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα παγκοσμίως