ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα παρατηρείται αποκλιμάκωση της επιδημίας, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Η μείωση έφτασε στο 15% και ο δείκτης θετικότητας παρουσίασε μείωση 4,5%, είπε ωστόσο σημείωσε ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
Οι νέες εισαγωγές κατά μέσο όρο είναι γύρω στις 462 και συνολικά νοσηλεύονται 5.300 ασθενείς. Οι ΜΕΘ στην επικράτεια παρουσιάζουν πληρότητα 90%. Ο δείκτης Rt βρίσκεται κάτω από την μονάδα, στο 0,97%, δήλωσε η καθηγήτρια. Τόνισε όμως ότι η όποια βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων δεν πρέπει να δώσει το μήνυμα ότι τελειώσαμε, αφού το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο σε αρκετές περιοχές.
Η όποια χαλάρωση σχεδόν αυτόματα θα αυξήσει το επιδημιολογικό φορτίο και πάλι, υπογράμμισε, γι’ αυτό συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.
Η κ. Παπαευαγγέλλου αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού και είπε ότι πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά μας. Μίλησε επίσης για τη σημασία της χρήσης της μάσκας.
Διαβάστε επίσης:
Κορονοϊός: Μελέτη καταδεικνύει τη διασπορά του ιού με το σίελο
Κορονοϊός: Τα προβλήματα με το μεταλλαγμένο στέλεχος στην Ινδία
Θρομβώσεις μετά από τον εμβολιασμό: Πόσο συχνή είναι αυτή η επιπλοκή και ποια ερωτήματα αναδύονται;
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πούτιν: Συναντήθηκε με τον εμίρη του Κατάρ – Συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία και στη Γάζα
- Παγκόσμιο σοκ για την Google: Κρίθηκε ένοχη για παράνομο μονοπώλιο στη διαφήμιση
- Reuters: Η SpaceX του Έλον Μασκ είναι το φαβορί για να αναλάβει την αντιπυραυλική ασπίδα «Χρυσός Θόλος» του Ντόναλντ Τραμπ
- Πειραιώς: Διέθεσε δωρεάν 985 χιλ. ίδιες μετοχές σε 154 δικαιούχους
