Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Περισσότεροι οι νεκροί από χθες στην Ισπανία – Κλειστά τα σύνορα έως τον Ιούλιο

Καταλονία

Έως τον Ιούλιο σχεδιάζουν να κρατήσουν κλειστά τα σύνορα στην Ισπανία, για τους περισσότερους ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Αυτό δήλωσαν σήμερα στο Reuters δύο πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα εξάπλωσης του ιού.

Τα χερσαία σύνορα με την Γαλλία και την Πορτογαλία είναι κλειστά από τα μέσα Μαρτίου που κηρύχθηκε κατάσταση συναγερμού εξαιτίας της πανδημίας, γεγονός που σχεδόν έχει ακινητοποιήσει την οικονομία και έχει πλήξει σφοδρά τον τουρισμό, έναν από τους σημαντικότερους τομείς της βιομηχανίας της.

Η Ισπανία έχει αρχίσει να χαλαρώνει το lockdown για τους κατοίκους της καθώς φαίνεται να τίθεται υπό έλεγχο η πανδημία και έχει αποφασίσει να επιβάλλει καραντίνα δύο εβδομάδων για τους ξένους ταξιδιώτες, ουσιαστικά κλείνοντας τα σύνορα από αέρος και θαλάσσης, για να αποφύγει την εισαγωγή του ιού από τρίτες χώρες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μέτρο της καραντίνας αναμένεται να λήξει στις 24 Μαίου, όταν θα λήξει και η κατάσταση συναγερμού, αλλά με πιθανότητα παράτασης και των δύο.

Σε κάθε περίπτωση, οι περιορισμοί στα ταξίδια είναι πιθανόν να παραμείνουν σε ισχύ πολύ μετά τις 24 Μαΐου ανεξάρτητα από το πόσο σημαντικός είναι ο τομέας του τουρισμού για την ισπανική οικονομία, είπαν οι πηγές στο Reuters.

«Οταν φθάσουμε στη νέα κανονικότητα θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τα σύνορα με τις χώρες του Σένγκεν, μιλάμε για άνοιγμα προς αυτές τις χώρες στις αρχές Ιουλίου», είπε μια από τις πηγές.

27.104 νεκροί στην Ισπανία

Μικρή αύξηση από χθες σημείωσε ο καθημερινός αριθμός νεκρών από την πανδημία στην Ισπανία, ανεβαίνοντας στους 184 το τελευταίο 24ωρο από τους 176 χθεσινούς.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός νεκρών στη χώρα λόγω του ιού ανέβηκε στους 27.104.

Την ίδια στιγμή, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 228.000 με τις 439 νέες μολύνσεις, ενώ άλλοι 140.000 άνθρωποι έχουν αναρρώσει από το ξεκίνημα εμφάνισης της πανδημίας στη χώρα.

Σε μήνυμά του, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ ζήτησε ενότητα για να ξεπεράσει η χώρα τις δύσκολες στιγμές.

«Η ενότητα είναι ο μόνος τρόπος για να ανακάμψουμε οικονομικά, να σώσουμε ζωές και θέσεις εργασίας», τόνισε, με την αντιπολίτευση, πάντως, να ισχυρίζεται πως δεν πρόκειται να τον στηρίξει άλλο.