Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΥΓΕΙΑ

Ώμος: Πώς θα αποφύγουμε τους τραυματισμούς το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι αποτελεί την ιδανική εποχή για υπαίθριες δραστηριότητες και θαλάσσια σπορ. Ωστόσο, η αυξημένη σωματική δραστηριότητα στην παραλία, με κολύμπι, βουτιές και σπορ όπως beach volley, surfing, sup, jet ski, θαλάσσιο σκι κ.ά., πιθανόν να αυξήσει τον κίνδυνο για τραυματισμούς στον ώμο.

Ο ώμος μας

«Ο ώμος διαθέτει το μεγαλύτερο εύρος κίνησης από οποιαδήποτε άλλη άρθρωση, επιτρέποντάς μας να σηκώνουμε, να τεντώνουμε, να περιστρέφουμε και να φέρνουμε τα χέρια μας σε διάφορες θέσεις. Χάρη σε αυτόν, μπορούμε να εκτελέσουμε πληθώρα καθημερινών δραστηριοτήτων, από το ντύσιμο και το φαγητό, έως την εργασία και τον αθλητισμό.

Για το λόγο αυτό, η ολοκληρωμένη ενημέρωση για τους αθλητικούς τραυματισμούς, τους τρόπους πρόληψης αλλά και την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, ώστε να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε με ασφάλεια σε σωματικές δραστηριότητες όλο το καλοκαίρι», επισημαίνει ο δρ Ιωάννης Τσώλος, Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής στο Metropolitan Hospital, ο οποίος αναλύει όσα πρέπει να γνωρίζουμε και να προσέχουμε ώστε να αποφύγουμε ή/και να αντιμετωπίσουμε κάποιον τραυματισμό στον ώμο.

Συνηθισμένοι Τραυματισμοί στον Ώμο:

Πρόληψη Τραυματισμών:

Αντιμετώπιση Τραυματισμών:

Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε άμεσα ιατρό εάν:

«Στην Ορθοπαιδική Κλινική του Metropolitan Hospital αντιμετωπίζουμε όλες τις χρόνιες εκφυλιστικές παθήσεις των αρθρώσεων με τελευταίας γενιάς τεχνικές αρθροπλαστικών. Το ανθρώπινο δυναμικό της κλινικής μας διαθέτει εξειδικευμένη εμπειρία στην εφαρμογή όλων των σύγχρονων τεχνικών, ώστε να εξασφαλίζεται η ορθότερη επιλογή της θεραπευτικής μεθόδου για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού», δηλώνει κλείνοντας ο δρ Τσώλος.

24ωρη λειτουργία από την Ορθοπαιδική Κλινική του Metropolitan Hospital στο Φάληρο

Με την υποστήριξη σύγχρονης τεχνολογίας και την εφαρμογή των πλέον καινοτόμων ιατρικών μεθόδων, η Ορθοπαιδική Κλινική του Metropolitan Hospital στο Φάληρο αντιμετωπίζει όλο το φάσμα τόσο των επειγόντων όσο και των χρόνιων ορθοπαιδικών παθήσεων.

Στην Ορθοπαιδική Κλινική του Metropolitan Hospital λειτουργεί:

Το MAKO είναι το μοναδικό ορθοπαιδικό ρομποτικό σύστημα παγκοσμίως και βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογικής εξέλιξης. Με τη βοήθειά του μπορούν να αντιμετωπιστούν βλάβες στην άρθρωση του γόνατος έγκαιρα πολύ πριν χρειαστεί να πραγματοποιηθεί ολική αντικατάσταση της άρθρωσης όπως επίσης και βλάβες στην άρθρωση του ισχίου.