• ΥΓΕΙΑ

    Ολλανδία: Συναγερμός στο αεροδρόμιο για την παραλλαγή Όμικρον – Ύποπτα κρούσματα

    • NewsRoom
    Ολλανδία: Συναγερμός στο αεροδρόμιο για την παραλλαγή Όμικρον - Ύποπτα κρούσματα


    Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η Ευρώπη, προκειμένου να αναχαιτίσει την πορεία της παραλλαγής Όμικρον.

    Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, καθώς το βράδυ της Παρασκευής κατέφθασαν δύο πτήσεις από τη νότια Αφρική. Όπως αναφέρει το Reuters, όλοι οι επιβάτες – περίπου 600- υποβλήθηκαν σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού και εντοπίστηκα 61 θετικά κρούσματα, στα οποία θα διενεργηθούν περαιτέρω εξετάσεις προκειμένου να δουν εάν σχετίζονται με την παραλλαγή Όμικρον

    «Οι ταξιδιώτες με θετικό αποτέλεσμα του τεστ θα τεθούν σε απομόνωση σε ξενοδοχείο στο ή κοντά στο Σίπχολ», ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές σε ανακοίνωσή τους.

    Νωρίτερα την Παρασκευή, η ολλανδική κυβέρνηση απαγόρευσε όλα τα αεροπορικά ταξίδια από τη Νότια Αφρική. Ο υπουργός Υγείας Hugo de Jonge αποφάσισε ότι οι επιβάτες που ήδη ταξιδεύουν προς την Ολλανδία θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ και καραντίνα κατά την άφιξή τους.

    Την ίδια στιγμή, σε μία προσπάθεια αναχαίτισης του νέου κύματος κορονοϊού, η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή το νυχτερινό κλείσιμο των μπαρ, των εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων από τις 5 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

    Διαβάστε επίσης:

    Τι να ξέρουμε για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα – Θα χρειαστεί και 4η δόση εμβολίου;

    Καπραβέλος: Επιβάλλεται κλείσιμο των σχολείων, μάσκα παντού και lockdown για ανεμβολίαστους



    ΣΧΟΛΙΑ