Nέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η ασπιρίνη μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εκδήλωσης ορισμένων τύπου καρκίνου κατά σχεδόν 50%. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί όταν το χάπι λαμβάνεται σε χαμηλή δόση για τουλάχιστον έξι μήνες.
Η μελέτη, που έγινε από το Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ σε περισσότερους από 600.000 ανθρώπους, έδειξε, ότι η ασπιρίνη ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική σε σχέση με τους τύπους καρκίνου, οι οποίοι αρχίζουν στο πεπτικό σύστημα.
Ειδικότερα διαπιστώθηκε ότι μειώνεται ο κίνδυνος για:
- καρκίνο στο ήπαρ κατά 47%
- καρκίνο στον οισοφάγο κατά 47%
- καρκίνο στο στομάχι κατά 38%
- καρκίνος στον πνεύμονα κατά 35%
- καρκίνο στο πάγκρεας κατά 34%
- καρκίνο στο παχύ έντερο κατά 24%
- καρκίνο του αίματος κατά 24%
- καρκίνο στον προστάτη κατά 14%
Σύμφωνα με τον καθηγητή Kelvin Tsoi, η μακροχρόνια λήψη ασπιρίνης σε δοσολογία 80 mg ημερησίως μπορεί να μειώσει σημαντικά την συχνότητα του πεπτικού καρκίνου. Παρόμοια οφέλη παρατηρήθηκαν σε μερικούς άλλους μη-διεγερτικούς καρκίνους. Τέτοιοι ήταν η λευχαιμία, ο καρκίνος του πνεύμονα και ο καρκίνος του προστάτη. Η μακροχρόνια λήψη ασπιρίνης έδειξε σημαντική μείωση κατά 24%-47% των κύριων καρκίνων στον γαστρεντερικό σωλήνα. Τέτοιοι είναι οι καρκίνοι σε παχύ έντερο, ήπαρ, οισοφάγο, πάγκρεας και στομάχι.
Με πληροφορίες από express.co.uk
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις νέες βιομετρικές ταυτότητες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: PD Neurotechnology: Μία ακόμη εταιρεία στο πρόγραμμα NBG Business Seeds της ΕΤΕ