ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μεγάλα σχέδια της Intralot, το παρασκήνιο για τη ΔΕΠΑ, οι νέες business του Λου Κολλάκη, έτοιμος ο Φέσσας, οι αλλαγές του Νεμπή, τα νέα πλοία του Προκοπίου, το κάλεσμα της Μήτση, οι περιπέτειες της πλατινομαλλούσας σε Βουλιαγμένη – Λεγρενά και ο ΧΧ
Κάθε ένα με δύο χρόνια εκτιμά ότι θα γίνεται ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής εξήγησε πως «αν υλοποιηθούν τα προγράμματα εμβολιασμού, είναι πολύ πιθανό να έχουμε εμβολιασμένο το 60% των ενηλίκων μέχρι τον Ιούνιο και να ξέρουμε το ποσοστό της ανοσοπροστασίας. Δεν θα έχουμε φτάσει στο τείχος ανοσίας, αλλά θα δούμε την αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας».
Επίσης, από τέλη Μαΐου θα «αρχίσουμε να βλέπουμε τις ευεργετικές επιπτώσεις των εμβολιασμών αν και δεν θα έχουμε χτίσει ακόμα το τείχος ανοσίας που χρειάζεται». Ερωτηθείς για το αν θα συνεχίσει να υπάρχει ο κορονοϊός, ο καθηγητής απάντησε πως «δεν θα εξαφανιστεί. Θα συνεχίσουμε να ζούμε για πολλές δεκαετίες με τον κορονοϊό, όπως και με τον ιό της γρίπης».
Σχετικά με τα εμβόλια, υποστήριξε ότι «το πιο πιθανό είναι ότι τα εμβόλια προσφέρουν προστασία για πάνω από 1 χρόνο». Ωστόσο, θα γίνονται επαναληπτικοί εμβολιασμοί κάθε ένα με δύο χρόνια, όπως και για τη γρίπη.
Παράλληλα, μίλησε και για τα περιστατικά θρομβώσεων που παρατηρήθηκαν μετά από εμβολιασμούς και έχουν προκαλέσει ανησυχία, με τον ίδιο να προτάσσει ότι οι πιθανές παρενέργειες που έχουν συνδεθεί με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson είναι πολύ σπάνιες.
Διαβάστε επίσης:
Κορονοϊός: Τα προβλήματα με το μεταλλαγμένο στέλεχος στην Ινδία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μια βίλα με την υπογραφή του Le Corbusier βγαίνει προς πώληση στη Γαλλία
- Οι μισθοί στην Ελλάδα: Τα «ρετιρέ» και οι χαμηλόμισθοι – Πόσα παίρνουν άνδρες και γυναίκες
- Σωκράτης Φάμελλος: Παντρεύτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Ποια είναι η εκλεκτή της καρδιάς του
- Αστυνομικός της Βουλής: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την αναβολή της δίκης