ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H Moderna πραγματοποιεί προκλινικές δοκιμές εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων, καθώς η ασθένεια εξαπλώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε σήμερα πως έχουν καταγραφεί 131 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων και άλλα 106 ύποπτα κρούσματα αφότου καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στις 7 Μαΐου εκτός των χωρών όπου εξαπλώνεται συνήθως.
Η Moderna δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών των ΗΠΑ δήλωσαν πως η κυβέρνηση είναι στη διαδικασία έγκρισης δόσεων του εμβολίου Jynneos κατά της ευλογιάς, που έχει παρασκευαστεί από την Bavarian Nordic A/S για χρήση στα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Επιμένει στη διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού για το δημόσιο
- ΔΕΔΔΗΕ: Έναρξη θερινού ωραρίου της διζωνικής μειωμένης τιμολόγησης
- Λίνα Μενδώνη: «Το εμβληματικό μνημείο Αλκαζάρ, αποδίδεται το πρώτο εξάμηνο 2026, στην πόλη της Θεσσαλονίκης»
- Γαλλία: Ενοχη για υπεξαίρεση η Λεπέν
