Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Κορονοϊός: Η επιπλοκή που στοίχισε τη ζωή του 42χρονου Γερμανού καθηγητή – Πόσο συχνή είναι

Στην αιτία θανάτου του 42χρονου Γερμανού επισκέπτη καθηγητή στη χώρα μας αναφέρθηκε –μεταξύ άλλων- ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Παθολογίας – λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης την Πέμπτη (26/3/2020).

Όπως εξήγησε, η αιτία θανάτου του ασθενούς ήταν μία θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, μια επιπλοκή η οποία έχει πρόσφατα συσχετιστεί με τη λοίμωξη από το νέο ιό και για την οποία είναι σε επαγρύπνηση τις τελευταίες ημέρες όλοι οι γιατροί του κόσμου καθώς και οι γιατροί στην Ελλάδα που διαχειρίζονται τις περιπτώσεις της νόσου.

Μάλιστα, από την ομάδα των γιατρών που παρακολουθούσε τον ασθενή στην Κρήτη του είχε χορηγηθεί αντιπηκτική αγωγή γι’ αυτό το σκοπό.

«Η επιπλοκή αυτή δεν φαίνεται να αφορά μεγάλο ποσοστό των ασθενών, σύμφωνα με δημοσιευμένα δεδομένα από την Κίνα και αυτά τα σπάνια συμβάντα δεν αλλάζουν την εικόνα που έχουμε για την πορεία της νόσου», τόνισε ο κος Τσιόδρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός καθηγητής  νοσηλευόταν στην εντατική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), στην Κρήτη. Η επιδείνωση της κατάστασής του ήταν απότομη, καθώς μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης έδειχνε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Αιτία του θανάτου του ήταν η οξεία απόφραξη των πνευμονικών αρτηριών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του neakriti.gr, ο άτυχος καθηγητής νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική του ΠΑΓΝΗ αλλά οι γιατροί μιλούσαν για βελτίωση της κατάστασής του και πάντως δεν κινδύνευε η ζωή του.