Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Κορονοϊός: Χωρίς υποκείμενο νόσημα η 17χρονη διασωληνωμένη

Βρετανία

Συναγερμός έχει σημάνει μετά την είδηση ότι μια 17χρονη βρίσκεται μεταξύ των 23 διασωληνωμένων ασθενών που νοσηλεύονται με κορονοϊό στα νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ανήλικη πάσχει από υποκείμενο νόσημα. Οι τελευταίες πληροφορίες, όμως, ανατρέπουν αυτό το στοιχείο καθώς αναφέρουν ότι δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση της 17χρονης, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, παρουσίασε επιδείνωση την Παρασκευή και οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη διασωλήνωσή της.

Πρόκειται για το δεύτερο βαρύ περιστατικό της Covid-19, που σημειώνεται στη χώρα μας σε νεαρό άτομο τις τελευταίες ημέρες, μετά την διασωλήνωση της 27χρονης γιατρού από τη Λάρισα, η οποία αποσωληνώθηκε την Πέμπτη (14/8).

Οι δύο αυτές περιπτώσεις, επιβεβαιώνουν αυτό που τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), όσο και οι ανά τον κόσμο ειδικοί επεσήμαναν από την αρχή της πανδημίας: ότι οι νέοι δεν είναι άτρωτοι απέναντι στον ιό.

Παράλληλα, άλλοι 22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 8 (34.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 47.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.