ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σήμερα στην Ιταλία καταγράφηκαν 13.817 νέα κρούσματα κορονοϊού και 322 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 320.780 διαγνωστικά τεστ, το 4,3% από τα οποία προέκυψε θετικό.
Το περασμένο εικοσιτετράωρο, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 4,7%, τα περιστατικά ήταν 14.761 και 342 οι θάνατοι.
Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας σήμερα βρίσκονται 85 ασθενείς λιγότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 469 λιγότεροι.
Από την αρχή της πανδημίας, τα περιστατικά στην Ιταλία είναι 3.949.517 και οι νεκροί 119.021.
Στο μεταξύ, από τη Δευτέρα, στα δυο τρίτα των περιφερειών της Ιταλίας θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, με το άνοιγμα της εστίασης και τη δυνατότητα ομαδικής άθλησης σε εξωτερικούς χώρους.
Ήδη σήμερα, όμως, σε κεντρικούς δρόμους της Ρώμης και της Νάπολης υπήρξε πολυκοσμία, κάτι που ανησυχεί τους ειδικούς, κυρίως σε σχέση με το τι μπορεί να συμβεί κατά την διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Επιχείρηση Ελευθερία: Έσπασε το όριο των 2.000.000 εμβολιασμένων
ΕΟΔΥ: 2.597 νέα κρούσματα, 86 θάνατοι και 797 διασωληνωμένοι – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή
Μητσοτάκης από «Γ. Παπανικολάου»: Η επιχείρηση «Ελευθερία» είναι υποδειγματικά οργανωμένη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- DBRS: Αναβάθμισε τη Eurobank σε ΒΒΒ από ΒΒΒ (low), με θετικό outlook
- Μπέσεντ: «Αυτοκτονικό» για άλλες χώρες να πλησιάσουν την Κίνα – «Αυτοί πλημμυρίζουν τις αγορές μειώνοντας τις τιμές»
- Δούκας για «υπερτουρισμό» στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: «Στην Αθήνα πρέπει να δράσουμε σαν να ήταν η Βαρκελώνη»
- Γιάννης Δεληκανάκης: Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα εάν βελτιώσει τις υποδομές
