Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

ΗΠΑ: Έτοιμες να διανεμηθούν 3 με 4 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson

Αίγυπτος: Από τις 15 Νοεμβρίου θα απαγορεύεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους δημοσίους υπαλλήλους

Τουλάχιστον τρία εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 είναι έτοιμες να διανεμηθούν στις ΗΠΑ «την ερχόμενη εβδομάδα», εάν χορηγηθεί άδεια κατεπείγουσας χρήσης του εμβολίου στη χώρα, όπως αναμένεται, ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση.

«Σχεδιάζουμε να διανείμουμε τρία έως τέσσερα εκατομμύρια δόσεις εμβολίου Johnson & Johnson την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε σε συνέντευξη ο συντονιστής της ομάδας του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, Τζεφ Ζίεντς. Η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα ότι «θα επιδιώξει να παραδώσει συνολικά 20 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος Μαρτίου», πρόσθεσε.

Λίγες ώρες νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) επιβεβαίωσε την αποτελεσματικότητα του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, σύμφωνα με τα έγγραφα που δόθηκαν στην δημοσιότητα δύο ημέρες πριν από την συνεδρίαση της συμβουλευτικής του επιτροπής για την εξέταση της χορήγησης άδειας για επείγουσα χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν 85,9% κατά των σοβαρών μορφών της νόσου στις ΗΠΑ και ήταν εξίσου αποτελεσματικό κατά των σοβαρών μορφών της νόσου κατά 81,7% στην Νότια Αφρική και 87,6% στην Βραζιλία, όπου είναι ευρέως διαδεδομένες παραλλαγές του ιού.

Διαβάστε επίσης:

FDA: Ασφαλές το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Βασίλης Κικίλιας: Το καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα

Covid-19: Ορατή από τον επόμενο μήνα η επίδραση του εμβολιασμού στη χώρα

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση