Στο στήσιμο ενός γιορτινού τραπεζιού ή ενός μπουφέ βλέπουμε πολλές φορές το τυρί, ανεξάρτητα από το είδος του, να σερβίρεται με τη φλούδα του.

Τελικά η εξωτερική φλούδα από το τυρί τρώγεται ή όχι;

Σε γενικές γραμμές, η απάντηση είναι ναι, η φλούδα του τυριού είναι βρώσιμη, αλλά υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις.

Για τα περισσότερα τυριά, η φλούδα είναι βασικό μέρος. Όλα τα τυριά πρέπει να σερβίρονται με τη φλούδα, εκτός αν είναι κερί, ύφασμα ή πλαστικό.

Μάλιστα, η γεύση του τυριού όσο καθώς πλησιάζετε πιο κοντά στη φλούδα.

Η γεύση της φλούδας του τυριού

Το αν είναι νόστιμη η φλούδα του τυριού, έχει να κάνει περισσότερο με τα γούστα του καθενός, γιατί συνήθως είναι σκληρή και με έντονη γεύση.

Ο κανόνας είναι ότι η φλούδα φυσικής προέλευσης μπορεί να καταναλωθεί, καθώς αποτελεί μέρος της διαδικασίας ωρίμανσης του τυριού.

Π.χ. στις περισσότερες γραβιέρες, στα ημίσκληρα τυριά τύπου Brie και Camembert, αλλά και στην παρμεζάνα, είναι βρώσιμη. Όταν όμως έχει προστεθεί κάποιο περίβλημα, όπως π.χ. παραφίνη, κερί, πλαστικό, ύφασμα, φλούδα κορμού ή φύλλα, τότε η φλούδα δεν τρώγεται.

Στη δεύτερη περίπτωση ανήκουν το κασέρι, που εμβαπτίζεται σε παραφίνη, αλλά και το Edam ή το Gouda που περιβάλλονται από κόκκινο ή κίτρινο κερί. Η φλούδα όμως που θα βρείτε κάτω από το κερί είναι και αυτή βρώσιμη, σύμφωνα με το cheeselovers.gr.

Διαβάστε επίσης:

Metropolitan General: Έλεγχος ακοής σε προνομιακή τιμή έως 31/03/22

Συγκινεί η Εριέττα Κούρκουλου: Να επιστρέψουμε στους ασθενείς με καρκίνο το χαμόγελο και την ελπίδα – Τι είπε για τον σύζυγό της και για το παιδί που περιμένουν

Πλεύρης: Δεκτή η πρόταση της Επιτροπής Ειδικών για την άρση χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους