Το τυρί cottage είναι ένα φρέσκο τυρί γνωστό για την ήπια αλμυρή γεύση και την κρεμώδη και κοκκώδη υφή του. Περιέχει μικρά κομμάτια τυροπήγματος, αν και σήμερα υπάρχουν περισσότερες ποικιλίες που μπορεί να περιλαμβάνουν μεγαλύτερου μεγέθους κομμάτια τυροπήγματος.

Ο όρος τυρί cottage άρχισε να χρησιμοποιείται για το απλό σπιτικό τυρί σε Aγγλία και Αμερική στα μέσα του 19ου αιώνα. Η ονομασία του πιθανόν προέρχεται από την αγγλική λέξη που σημαίνει «σπίτι στην εξοχή» γιατί αυτό το είδος τυριού παρασκευαζόταν πολύ σε εξοχικά σπίτια όπου το γάλα ήταν εύκολο διαθέσιμο και το τυρί συνήθως γινόταν από τα υπολείμματα του γάλακτος που περίσσευαν μετά την παρασκευή βουτύρου.
ADVERTISING

1

H Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Ευαγγελία Μαλακού εξηγεί ποια είναι η διατροφική αξία του τυριού αυτού, ποια τα οφέλη του ενώ δίνει 10 tips για το πώς να το εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Διαβάστε περισσότερα στο healthstories.gr