• HealthStories.gr

    Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν πίνετε μπύρα κάθε μέρα

    μπύρα

    μπύρα


    Αν πίνετε μπύρα κάθε μέρα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, τα πράγματα δεν είναι καλά για το σώμα σας. Η μπύρα, όπως κάθε αλκοολούχο ποτό, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον οργανισμό σας, και όpvς συμβαίνει στα πάντα, το μέτρο είναι το κλειδί.

    Ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι η μέτρια κατανάλωση μπύρας μπορεί να έχει ορισμένα οφέλη για την υγεία, όπως η ενίσχυση της υγείας της καρδιάς και η παροχή βασικών θρεπτικών συστατικών, η καθημερινή κατανάλωση μπύρας μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά προβλημάτων υγείας, όπως:

    1. Αύξηση βάρους

    Η μπύρα έχει πολλές κενές θερμίδες, συμβάλλοντας στην αύξηση του σωματικού βάρους εάν καταναλώνεται καθημερινά. Σύμφωνα με μια μελέτη, αυτές οι επιπλέον θερμίδες, ειδικά από την περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες της μπύρας, μπορούν γρήγορα να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους.

    2. Αφυδάτωση

    Μία μπύρα κάθε μέρα μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση. Το αλκοόλ είναι διουρητικό, οπότε το σώμα αποβάλλει περισσότερα υγρά από αυτά που λαμβάνετε. Έρευνες δείχνουν ότι η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, κόπωση, υπερβολική δίψα και λήθαργο.

    3. Εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα

    Μια παλαιότερη ανασκόπηση διαπίστωσε ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να καταστέλλει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, και έτσι να είστε πιο επιρρεπείς σε λοιμώξεις.

    4. Αυξημένος κίνδυνος ηπατικής νόσου

    Δεν είναι μυστικό ότι η συνεχής καθημερινή κατανάλωση μπύρας θέτει σε κίνδυνο το συκώτι, προκαλώντας φλεγμονή του ήπατος, λιπώδη νόσο του ήπατος και κίρρωση με την πάροδο του χρόνου.

    5. Διαταραχή ύπνου

    Αν και με την μπύρα μπορεί να νυστάζετε, οι έρευνες δείχνουν ότι το αλκοόλ επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές ύπνου και κόπωση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

    6. Ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά

    Το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων, οδηγώντας σε πιθανές ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά. Συγκεκριμένα, μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση των βιταμινών Β, οι οποίες παίζουν κρίσιμο ρόλο στην παραγωγή ενέργειας και τη γενική υγεία.

    7. Επίπτωση στο δέρμα

    Το αλκοόλ αφυδατώνει και η χρόνια αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε ξηρό δέρμα. Επιπλέον, το αλκοόλ διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ερυθρότητα του προσώπου και σπασμένα τριχοειδή αγγεία.

    8. Έλλειψη συντονισμού

    Αν και μια μπύρα μπορεί να σας χαλαρώσει, πολλά ποτά μπορεί να διαταράξουν τον συντονισμό και τις κινητικές σας δεξιότητες . Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εξασθενημένη κρίση, αυξημένο κίνδυνο ατυχημάτων και πιθανούς τραυματισμούς.

    9. Απορρύθμιση του σακχάρου στο αίμα

    Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Biomolecules, η τακτική κατανάλωση μπύρας μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, οδηγώντας σε πιθανά προβλήματα όπως η αντίσταση στην ινσουλίνη και αυξημένος κίνδυνος διαβήτη τύπου 2. Αυτό συμβαίνει επειδή η περιεκτικότητα σε ζάχαρη σε ορισμένες ποικιλίες μπύρας, μαζί με τις επιδράσεις του αλκοόλ στη ρύθμιση της ινσουλίνης, μπορεί να διαταράξει την ικανότητα του σώματός σας να διαχειρίζεται αποτελεσματικά το σάκχαρο στο αίμα.

    10. Αυξημένος κίνδυνος καρκίνου

    Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, η καθημερινή κατανάλωση μπύρας αυξάνει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του στόματος, του λαιμού και του οισοφάγου. Η αιθανόλη στην μπύρα μπορεί να βλάψει τα κύτταρα που καλύπτουν αυτές τις περιοχές, αυξάνοντας την ευαισθησία στην ανάπτυξη καρκίνου.

    Διαβάστε επίσης:

    Έστειλε 25 τυλιχτά για να τους ευχαριστήσει – Σε ποιο νοσοκομείο συνέβη

    Public: Καλοκαιρινές εκπτώσεις με ενεργειακή αναβάθμιση συσκευών και άτοκες αγορές

    ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε κατά 13,6% το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Μάιο



    ΣΧΟΛΙΑ