Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
HealthStories.gr

Τι είναι το ΓΟΣΕ που ταλαιπωρεί τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση

Το Γεννητικο-Ουρολογικό Σύνδρομο της Εμμηνόπαυσης (ΓΟΣΕ) περιγράφει μια σειρά από συμπτώματα που επηρεάζουν τις γυναίκες.

Το Γεννητικο-Ουρολογικό Σύνδρομο της Εμμηνόπαυσης (ΓΟΣΕ) περιγράφει μια σειρά από συμπτώματα που επηρεάζουν τις γυναίκες.

Το Γεννητικο-Ουρολογικό Σύνδρομο της Εμμηνόπαυσης (ΓΟΣΕ) περιγράφει μια σειρά από συμπτώματα που επηρεάζουν τις γυναίκες. Αυτά περιλαμβάνουν συνήθως ξηρότητα, κνησμό, ερεθισμό, πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, ούρηση χωρίς έλεγχο και επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις του ουροποιητικού.

«Το ΓΟΣΕ οφείλεται στις ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, οδηγώντας σε ατροφία και φλεγμονή των ιστών στις περιοχές του γεννητικού και ουρολογικού συστήματος.

Οι επιλογές θεραπείας για το ΓΟΣΕ μπορεί να περιλαμβάνουν θεραπεία ορμονών, ενυδατικά για τον κόλπο, λιπαντικά και φάρμακα για την ανακούφιση συγκεκριμένων συμπτωμάτων. Είναι σημαντικό για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν αυτά τα συμπτώματα να ζητήσουν ιατρική συμβουλή για την κατάλληλη διάγνωση και διαχείριση» επισημαίνει ο κ. Ευάγγελος Γκικόντες, Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος M.Sc.Hom και προσθέτει:

«Το Ουρογεννητικό Σύνδρομο της εμμηνόπαυσης (ΓΟΣΕ) είναι ένας σχετικά νεότερος όρος που περιγράφει την κλινική οντότητα αυτού που ήταν παλαιότερα γνωστό ως αιδοιοκολπική ατροφία, ατροφική κολπίτιδα ή ουρογεννητική ατροφία.

Διαβάστε περισσότερα στο healthstories.gr

Διαβάστε επίσης:

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: Γραφεία ενδοοικογενειακής βίας σε κάθε νομό

J.P. Morgan & AXIA για ΔΕΗ: Δυνατό το ξεκίνημα της χρονιάς

Eurobank Equities: Γιατί οι ελληνικές τράπεζες συνιστούν μια συναρπαστική επενδυτική υπόθεση – Τοp Pick η Τράπεζα Πειραιώς