Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
HealthStories.gr

Τέλος τα δωρεάν εμβόλια για την COVID-19 στις ΗΠΑ – Οι ανασφάλιστοι θα πληρώνουν έως και 200 ευρώ την δόση

Οι ανασφάλιστοι στις ΗΠΑ θα πληρώνουν πλέον από την τσέπη τους το εμβόλιο για την COVID-19, το κόστος του οποίου ανέρχεται στα 200 δολάρια. Περίπου 25 εκατομμύρια ανασφάλιστοι στις ΗΠΑ, θα χρειαστεί να πληρώσουν για τον εμβολιασμό τους έναντι του κορωνοϊού, επειδή σταμάτησε η χρηματοδότηση ενός ομοσπονδιακού προγράμματος που κάλυπτε το κόστος των εμβολίων, όπως ανέφερε η Washington Post.

Τα εμβόλια COVID-19 ήταν δωρεάν για όλους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή πολιτική. Ωστόσο, τον περασμένο Ιανουάριο, οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου διαπραγματεύτηκαν μια συμφωνία που ακύρωσε τη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης για τον κορονοϊό 6,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί το Πρόγραμμα Πρόσβασης, που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2023 καλύπτοντας το κόστος εμβολιασμού για τους ανασφάλιστους.

Οι ανασφάλιστοι θα πληρώνουν έως και 200 ευρώ την δόση

Η επικαιροποιημένη έκδοση του εμβολίου για την COVID-19 εγκρίθηκε στις 22 Αυγούστου και κοστίζει στα φαρμακεία λίγο πάνω από 200 δολάρια για όσους δεν έχουν ασφάλιση.

Τα άτομα που καλύπτονται από το Medicare — το οποίο ασφαλίζει Αμερικανούς άνω των 65 ετών — και το Medicaid μπορούν ακόμα να κάνουν εμβόλια για την COVID-19 δωρεάν.

Μέσω προγραμμάτων βοήθειας τα εμβόλια στους ανασφάλιστους

Εκπρόσωποι των εταιρειών παραγωγής των εμβολίων, της Moderna και των Pfizer/BioNTech, ανέφεραν στην Post ότι δωρεάν εμβόλια θα είναι διαθέσιμα μέσω προγραμμάτων βοήθειας ασθενών, αλλά δεν έδωσαν λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης:

Κολωνός – υπόθεση μαστροπείας 12χρονης: Η έφηβη είχε τυχαία συνάντηση και φραστικό επεισόδιο με 34χρονο κατηγορούμενο

Στυλιανίδης: Έχουμε δρομολογήσει μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας πλοίων, λιμένων και επιβατών

Τάκης Αράπογλου: Ενίσχυση ρευστότητας μετοχών της Τράπεζας Κύπρου με εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών