• ΥΓΕΙΑ

    Τελικός Conference League: Σε ετοιμότητα 3 νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ


    Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του Conference League, που θα διεξαχθεί σήμερα το βράδυ στην Αθήνα, στο OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον Ολυμπιακό να δίνει τη μάχη απέναντι στην ιταλική Fiorentina. Τρία νοσοκομεία της Αττικής είναι σε ετοιμότητα βάσει συγκεκριμένου πρωτοκόλλου, για την περίπτωση που τυχόν χρειαστεί να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε φιλάθλους.

    Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, που έχει οριστεί από την UEFA, νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Υγειονομική Περιφέρεια και όλο το προσωπικό πρέπει να είναι “επί ποδός πολέμου”, για την έγκαιρή όσο και αποτελεσματική αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών.

    Σε ετοιμότητα 3 νοσοκομεία

    Πιο συγκεκριμένα, τρία είναι τα νοσοκομεία που έχουν αναλάβει την παροχή υπηρεσιών υγείας για τον τελικό του Conference League:

    Το πρώτο νοσοκομείο είναι ο Ευαγγελισμός, που είναι και το πιο μεγάλο νοσοκομείο της χώρας. Ορίστηκε νοσοκομείο αναφοράς και θα αναλάβει να νοσηλεύσει τους VIP προσκεκλημένους, εάν χρειαστεί. Ήδη η διοίκηση του νοσοκομείου έχει προετοιμάσει τους θαλάμους, που προορίζονται για αυτόν τον σκοπό.

    Εννοείται ότι το νοσοκομείο θα λειτουργεί κανονικά για τους υπόλοιπους ασθενείς. Το υγειονομικό προσωπικό θα καλύπτει με ιατρονοσηλευτική ομάδα και την περιοχή του Θησείου, έναν από τους τόπους συγκέντρωσης των φιλάθλων πριν από την μετάβαση στη Νέα Φιλαδέλφεια για τον αγώνα.

    Το δεύτερο νοσοκομείο είναι το ΚΑΤ. Σύμφωνα με το σχέδιο, που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις το τελευταίο διάστημα, το ΚΑΤ θα αναλάβει όλα τα ορθοπεδικά περιστατικά.

    Το τρίτο νοσοκομείο είναι το Σισμανόγλειο. Θα αναλάβει όλα τα υπόλοιπα περιστατικά, που είναι πιθανό να προκύψουν εξαιτίας του αγώνα.

    Την κατάρτιση του υγειονομικού σχεδίου, που είναι στα πρότυπα των Ολυμπιακών αγώνων – έχει κάνει ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Στάθης, σε συνεργασία με τους διοικητές των τριών Νοσοκομείων και τον πρόεδρο του ΚΕΠΥ- ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου.

    Τι θα κάνει το ΕΚΑΒ

    Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται και το ΕΚΑΒ.

    Το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ), πέραν των Δημόσιων Νοσοκομείων Υποδοχής Αναφοράς, όπως αυτά έχουν ορισθεί από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα και τα υπόλοιπα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, τόσο της 1ης όσο και της 2ης ΥΠΕ, που εφημερεύουν στις 29 και 30 Μαΐου.

    Στην ευρύτερη περιοχή διεξαγωγής του τελικού του Conference League θα επιχειρούν (επιπλέον των δυνάμεων που θα εκτελούν την ημερήσια & βραδινή υπηρεσία τους), πέντε (5) ασθενοφόρα οχήματα, δύο (2) Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) καθώς και τέσσερις (4) μοτοσικλέτες της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του ΕΚΑΒ.

    Παράλληλα όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις του ΕΚΑΒ που θα κινούνται στις όμορες περιοχές, τόσο της περιοχής διεξαγωγής του αγώνα του Conference League όσο και των περιοχών υποδοχής (fan points) και μετακίνησης των φιλάθλων, θα τεθούν επίσης σε αυξημένη ετοιμότητα ώστε να συνδράμουν σε επείγοντα περιστατικά που θα προκύψουν, ενώ στο ίδιο επίπεδο ετοιμότητας θα βρίσκεται και το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ).



    ΣΧΟΛΙΑ