Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
HealthStories.gr

Τα φρούτα που πρέπει να αποφύγετε αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος

Τα φρούτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και βασικές βιταμίνες, ορισμένα από αυτά έχουν επίσης πολλή ζάχαρη που μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα γλυκόζης και να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους, σύμφωνα με την Melissa Azzaro, RDN, ιδιοκτήτρια της διατροφικής συμβουλευτικής πρακτικής The Hormone Dietitian.

Φρούτα που πρέπει να αποφύγετε αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος

Σταφύλια

Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου. Είναι μια μεγάλη πηγή βιταμινών C και K και είναι μια υγιεινή επιλογή εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ αλλά με 15 γραμμάρια ζάχαρης ανά φλιτζάνι, τα σταφύλια καλύτερα να αποφευχθούν καν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, λέει η Azzaro.

Μάνγκο

Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένο μάνγκο έχει 2,6 γραμμάρια φυτικών ινών και το 67% της ημερήσιας συνιστώμενης βιταμίνης C, σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ ωστόσο, εάν προσπαθείτε να χάσετε κιλά, η Azzaro, λέει να αποφύγετε την κατανάλωση μάνγκο, δεδομένου ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη – 46 γραμμάρια ζάχαρης ανά μάνγκο.

Ανανάς

Ενώ ο ανανάς έχει πολλά οφέλη για την υγεία – είναι γεμάτος με βιταμίνη C και μαγγάνιο, η Azzaro, σημειώνει ότι έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι ένα από τα φρούτα που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και μπορεί, ως εκ τούτου, να επηρεάσει τους στόχους απώλειας βάρους σας. Σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ, μια μπανάνα έχει περισσότερα από 15 γραμμάρια ζάχαρης.

Φρούτα που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Μήλα

Αν σας αρέσει να αντικαθιστάτε ένα γλυκό από ένα μήλο, τότε βρίσκεστε σε πολύ καλό δρόμο. Τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και παράλληλα χαμηλά σε θερμίδες, γεγονός που τα καθιστά μια σοφή διατροφική επιλογή εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.

«Τα τρόφιμα με αυξημένες φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της πέψης και να σας κρατήσουν χορτάτους για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα», εξηγεί η διαιτολόγος Kristen Smith.

Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια μπορούν, επίσης, να βοηθήσουν τον στόχο της απώλειας βάρους, όμως πρέπει να καταναλώνονται ως φρούτα και όχι ως χυμός. «Αποφύγετε τον χυμό πορτοκαλιού και αντί για αυτό, φάτε ένα ολόκληρο ή κομμένο πορτοκάλι», συνιστά η Smith. Ολόκληρο το φρούτο περιέχει πρόσθετες φυτικές ίνες που συμβάλλουν στον κορεσμό.

«Επίσης, τα πορτοκάλια είναι γεμάτα με βιταμίνη C, η οποία προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως το ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, βοηθά τον οργανισμό σας να παράγει κολλαγόνο και συμβάλλει στην απορρόφηση του σιδήρου».

Αβοκάντο

Τέλος, μην ξεχάσετε να ρίξετε στο καλάθι του σούπερ μάρκετ και μερικά αβοκάντο, τα οποία έχουν συνδεθεί με πολλά οφέλη για την υγεία. Μην ξεγελιέστε από το γεγονός ότι τα αβοκάντο έχουν αρκετές θερμίδες. Περιέχουν θρεπτικά συστατικά και καλά λιπαρά που μπορούν να μας κάνουν να αισθανόμαστε χορτάτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, μειώνοντας τη συνολική πρόσληψη θερμίδων στη διατροφή μας.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργία-Κτηνοτροφία: Αυξημένες κατά 3% οι τιμές εκροών τον Ιούνιο

Μπλε Κέδρος: Μοιράζει μέρισμα €0,0361 ανά μετοχή – Στις 19/8 η αποκοπή

Δήμος Σιντικής: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγκιστρο για την συνεχιζόμενη εδώ και 26 μέρες πυρκαγιά στον Όρβηλο