Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
HealthStories.gr

Συνεργασία Δήμου Αθηναίων – UNICEF για την παιδική προστασία

Για την αποτελεσματική παιδική προστασία, ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε σε υπογραφή μνημονίου με τη UNICEF Greece, με στόχο τη διαμόρφωση ενός πρότυπου μοντέλου υπηρεσιών Παιδικής Προστασίας, τη δημιουργία νέου τμήματος Παιδιού και Οικογένειας και κοινές συντονισμένες δράσεις.

”Μαζί, δημιουργούμε μια κοινότητα όπου κάθε παιδί αισθάνεται προστατευμένο. Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και η προστασία τους αποτελεί ηθική και κοινωνική μας υποχρέωση”, ανέφερε σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Σημειώνεται ότι, στους τομείς συνεργασίας του μνημονίου περιλαμβάνονται η προώθηση της ενίσχυσης της προστασίας των παιδιών σε τοπικό επίπεδο, η πρόληψη της βίας κατά των παιδιών και της έμφυλης βίας, η προώθηση δράσεων για την εκπλήρωση των δικαιωμάτων των παιδιών εστιάζοντας στα παιδιά που βρίσκονται σε ευάλωτη θέση, καθώς και στην πρόληψη και καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας.

Μέσα από κοινές πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης και επικοινωνίας, συλλογής δεδομένων, και προγραμματισμού δράσεων για παιδιά και νέους, το πρόγραμμα στοχεύει στη:

Κέντρο για τα Δικαιώματα του Παιδιού από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη UNICEF

Στο μεταξύ, Κέντρο για τα Δικαιώματα του Παιδιού θα δημιουργήθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με τη συνεργασία της UNICEF.

Το Κέντρο θα έχει ως κύριους στόχους:

Διαβάστε επίσης:

ΕΜΥ: Έκτακτη πρόγνωση για τον καύσωνα – Πού θα δείξει το θερμόμετρο 43 βαθμούς

Στο «1000 Miglia» με μία ιστορική Alfa Romeo

Bosch: Ισχυρή ανάπτυξη 8,5% το 2023 στην Ελλάδα