• HealthStories.gr

    Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση μέσω… Κίνας – Γονείς στα θρανία

    • NewsRoom


    Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για γονείς, ώστε να μιλούν στα παιδιά τους για το πώς γίνεται το ασφαλές σεξ, αλλά και για το πώς να αναγνωρίζουν τους κινδύνους για σεξουαλική κακοποίηση, ξεκινά με ιδιωτική πρωτοβουλία στην Κίνα.

    Το νυχτερινό σχολείο γονέων για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών ξεκίνησε στην περιφέρεια Γουχό, στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν, από μια μικρή ομάδα νέων εκπαιδευτικών, κοινωνικών λειτουργών, γονέων, αλλά και παππούδων, που οραματίζονται μια ανοικτή και σύγχρονη κοινωνία, ικανή να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις.

    Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: Γονείς στα θρανία

    Σύμφωνα με το κινεζικό περιοδικό Sanlian Lifeweek, ειδικοί και κηδεμόνες μιλούν για το σεξ και μέσα από σειρά δράσεων και αλληλεπιδράσεων εκπαιδευτικού ή βιωματικού χαρακτήρα, προσπαθούν να σπάσουν τα ταμπού.

    Γονείς και κηδεμόνες μαθαίνουν για το αναπαραγωγικό σύστημα, την έμμηνο ρύση, τη σπερματόρροια, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τη σεξουαλική βία και κακοποίηση, λύνοντας τις απορίες τους για θέματα, για τα οποία μέχρι πρότινος ντρέπονταν και φοβούνταν να ρωτήσουν.

    Πολύτιμος “σύμμαχος” στις δράσεις, οι ήρωες από το γνωστό παραμύθι Κοκκινοσκουφίτσα.

    Οι εκπαιδευτές ενθαρρύνουν τους γονείς να συμμετέχουν στο θεατρικό παιχνίδι και να το παίζουν και με τα παιδιά τους, καθώς γνωρίζουν ότι η σωστή ενημέρωση προλαμβάνει και συμβάλλει στην ανάπτυξη υγιών πολιτών.

    Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση μέσω… Κίνας

    Το νυχτερινό σχολείο γονέων και κηδεμόνων χωρίζεται σε τρία στάδια, με βάση την ηλικία των παιδιών, που οι κηδεμόνες τους θέλουν να διδάξουν, από 6 έως 9 ετών, από 9 έως 12 ετών και από 12 έως 14.

    Σε σχολεία στην Κίνα γίνονται μαθήματα σεξουαλικής αγωγής, αλλά ορισμένες φορές σταματούν, εξαιτίας των αντιδράσεων κάποιων γονέων.

    Το θέμα, ωστόσο, σύμφωνα με τους εμπνευστές της ιδέας του νυχτερινού σχολείου στη Γιουχό, είναι να μην στρέφονται τα παιδιά στο Διαδίκτυο ή σε άλλες, αμφιβόλου εγκυρότητας πηγές (π.χ. συμμαθητές και φίλοι), για να μάθουν όσα τους εξάπτουν την περιέργεια γύρω από το σεξ.

    Διαβάστε επίσης:

    Celestyal: Οι φιλανθρωπικές της ενέργειες

    ΟΔΔΗΧ: Στο 2,85% η απόδοση των εντόκων γραμματίων εξαμήνου

    Alpha Bank: Καταλυτικός ο ρόλος της βιομηχανίας στη διατήρηση της αναπτυξιακής πορείας



    ΣΧΟΛΙΑ