Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
HealthStories.gr

Σαββατοκύριακο: Τα καλύτερα tips για να μην χαλάσουμε τη δίαιτα μας

Το Σαββατοκύριακο είναι το χρονικό διάστημα της εβδομάδας που οι περισσότεροι από εμάς περιμένουμε πώς και πώς. Κι αυτό επειδή έχουμε τον χρόνο να κάνουμε ό,τι θέλουμε, να συναντήσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να βγούμε με τους φίλους μας για φαγητό, ποτό και γενικά να χαλαρώσουμε.

Αν είμαστε σε διατροφή ή δίαιτα όμως, το Σαββατοκύριακο μπορεί εύκολα να ξεφύγουμε. Ίσως φάμε ή πιούμε λίγο παραπάνω. Αυτό συμβαίνει επειδή το Σαββατοκύριακο οι περισσότεροι από εμάς χαλαρώνουμε και νιώθουμε λιγότερο υποχρεωμένοι να τηρήσουμε το εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα. Έτσι μας είναι πιο εύκολο να αφεθούμε και να φάμε και περισσότερο και πιο ανθυγιεινά.

Tips για να μην χαλάσουμε τη δίαιτα μας το Σαββατοκύριακο

Μην αμελείτε τη σωματική δραστηριότητα

Ακόμα κι αν είστε συνεπείς στο γυμναστήριο όλη την εβδομάδα, χρειάζεται να εκμεταλλευτείτε το Σαββατοκύριακο υπέρ σας. Κάντε όσα δεν μπορείτε να κάνετε μέσα στην εβδομάδα. Κάντε μια μεγάλη βόλτα στη γειτονιά σας με έναν φίλο αντί να πάτε για καφέ, αναφέρει η διαιτολόγος, Laura Burak MS, RD, CDN.

Περπατήστε ή βγείτε για τρέξιμο, βγείτε με την οικογένειά σας για περπάτημα ή κάντε ένα πρόγραμμα γυμναστικής μέσω διαδικτύου που ενδεχομένως χάσατε μέσα στην εβδομάδα.

Σίγουρα μη μείνετε ξαπλωμένοι στον καναπέ με τη δικαιολογία ότι είστε κουρασμένοι.

Διατηρήστε μια τυπική ρουτίνα

Για παράδειγμα, αν γυμνάζεστε το πρωί, μην αμελείτε τις προπονήσεις σας επειδή είναι Σαββατοκύριακο. Αφιερώστε λίγο χρόνο στην άσκησή σας ακόμα κι αν είναι πρωί και μην τη θυσιάσετε για να κοιμηθείτε, εκτός αν το χρειάζεστε πολύ.

Αν ξυπνήσετε πολύ αργά, για την υπόλοιπη μέρα θα νιώθετε υποτονικοί και κουρασμένοι. Έτσι θα είστε πιο επιρρεπείς σε διατροφικές ατασθαλίες.

Αν σηκωθείτε από το κρεβάτι εγκαίρως, θα μπορέσετε να παραμείνετε ενεργοί και θα περάσετε το Σαββατοκύριακό σας εποικοδομητικά.

Μην κόβετε θερμίδες

Αν είναι να βγείτε το βράδυ για φαγητό, μη λιμοκτονήσετε όλη την ημέρα. Η παράλειψη γευμάτων, εξηγεί η Burak, δε βοηθάει γιατί έτσι θα πέσει το σάκχαρό σας, δεν θα έχετε ενέργεια, θα είστε νευρικοί και δεν θα μπορείτε να συγκεντρωθείτε σε ό,τι κάνετε. Επιπλέον, θα βγείτε για φαγητό τόσο πεινασμένοι που θα καταναλώσετε διπλάσιες ποσότητες και θα κάνετε ανθυγιεινές επιλογές.

Πριν ξεκινήσεις το γεύμα σου, πιες ένα ποτήρι νερό και κατανάλωσε και αρκετό κατά τη διάρκεια του γεύματος για να κρατήσεις τον οργανισμό σου ενυδατωμένο και να ενισχύσεις τον κορεσμό σου.

Ελέγξτε την κατανάλωση αλκοόλ

Τελευταίο και πολύ σημαντικό, προσπαθήστε να αποφύγετε όσο μπορείτε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και κυρίως τα κοκτέιλ. Σίγουρα περιμένετε το Σαββατοκύριακο για να το ρίξετε λίγο έξω, αλλά αν σκεφτείτε πόσες θερμίδες κρύβουν θα το ξανασκεφτείτε.

Παραμείνετε ενυδατωμένοι πίνοντας άφθονο νερό και αρκεστείτε σε ένα ποτήρι κρασί, αν δε θέλετε να ξεφύγετε.

Διαβάστε επίσης:

CVC, DSV: Κατέθεσαν προσφορές για τη μονάδα logistics της Deutsche Bahn – Στα 14 δισ. ευρώ η αποτίμηση

Θεσσαλονίκη: Περισσότεροι από 100 άστεγοι εξετάστηκαν από τους Γιατρούς του Κόσμου

Πανάκριβη Ferrari βγάζει στο σφυρί η εφορία του Τόκυο – Χάνουν πολυτελή αντικείμενα οι οφειλέτες