Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
HealthStories.gr

Πόσο συχνά να καθαρίζετε με ηλεκτρική σκούπα

ηλεκτρική σκούπα

ηλεκτρική σκούπα

Αν έχετε ένα σταθερό πρόγραμμα καθαρισμού του σπιτιού, θα έχετε καταλάβει ότι όσο πιο συχνά σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα, τόσο λιγότερη προσπάθεια θα πρέπει να καταβάλλετε κάθε φορά για να περάσετε ξανά και ξανά τα ίδια σημεία.

Το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη συνολική υγιεινή του σπιτιού σας, αφαιρώντας βρωμιά, σκόνη και γύρη που μπορούν να προκαλέσουν ιδιαίτερα προβλήματα σε άτομα με άσθμα και αλλεργίες.

Όμως, πόσο συχνά πρέπει να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα; Η απάντηση εξαρτάται από διαφορετικούς παράγοντες. Λοιπόν, εδώ είναι ένας γενικός οδηγός για το πόσο συχνά να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα διαφορετικούς χώρους του σπιτιού σας.

Πόσο συχνά να καθαρίζετε με ηλεκτρική σκούπα την είσοδο του σπιτιού
Οι είσοδοι του σπιτιού είναι περιοχές με μεγάλη κινητικότητα. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να προσπαθήσετε να καθαρίζετε τις εισόδους με ηλεκτρική σκούπα δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα.

Σαλόνι και κουζίνα

Τα σαλόνια είναι επίσης χώροι με μεγάλη κίνηση στο σπίτι. Εάν έχετε ένα μεγάλο νοικοκυριό, ειδικά με μικρά παιδιά ή κατοικίδια που τρέχουν, το σαλόνι σας είναι ίσως ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία στο σπίτι σας. Τα σαλόνια πρέπει επίσης να καθαρίζονται με ηλεκτρική σκούπα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Είναι επίσης καλό να καθαρίζετε την κουζίνα με την ίδια συχνότητα, μαζί με οποιοδήποτε άλλο σφουγγάρισμα.

Υπνοδωμάτια

Τα υπνοδωμάτια, ενώ χρησιμοποιούνται καθημερινά, συνήθως δεν έχουν τόση κίνηση από όλους στο σπίτι σας και από κάθε επισκέπτη που έρχεται. Επομένως, δεν πειράζει να καθαρίζετε αυτά τα δωμάτια λίγο λιγότερο συχνά, περίπου μία φορά την εβδομάδα.

Αλλά, εάν έχετε αλλεργίες ή άσθμα, ο συχνότερος καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από πιθανούς ερεθιστικούς παράγοντες και να μειώσετε τα συμπτώματά σας.

Δάπεδα και χαλιά

Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει το πόσο συχνά πρέπει να σκουπίζετε είναι ο τύπος των δαπέδων που έχετε. Γενικά, τα δάπεδα που έχουν χαλιά θα χρειάζονται συχνότερη σκούπα, καθώς στις ίνες των χαλιών μπορούν να παγιδευτούν σκόνη, βρωμιά και γύρη πιο εύκολα. Τα δάπεδα από σκληρό ξύλο, το δάπεδο από βινύλιο ή το laminate δάπεδο δεν χρειάζονται τόση προσοχή. Ωστόσο, εάν ζείτε σε ένα παλαιότερο σπίτι και το δάπεδό σας έχει πολλές ρωγμές που μπορούν να μαζέψουν πιο εύκολα τη βρωμιά, ίσως χρειαστεί να σκουπίζετε πιο συχνά.

Διαβάστε επίσης:

Κάμαλα Χάρις: Η σχέση της με δισεκατομμυριούχους, ο Τραμπ και η «καυτή πατάτα» της οικονομίας

Αυλώνα: Ένας νεκρός και 2 τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα

Κινητοποιήσεις την Τετάρτη 24/7 για το νομοσχέδιο της Ψυχικής Υγείας