ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όταν έχετε άγχος μπορεί να τρώτε περισσότερο ή να τσιμπολογάτε.
Ασυναίσθητα το φαγητό μπορεί να φαίνεται σαν να καταπνίγει τα συναισθήματά σας, είτε αισθάνεστε πλήξη, μοναξιά, κατάθλιψη ή άγχος. Το πρόβλημα είναι ότι το άγχος είναι δύσκολο να φύγει και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής. Επιπρόσθετα, εάν προσπαθείτε να διατηρήσετε το βάρος σας, το άγχος το κάνει πιο δύσκολο.
Το άγχος απελευθερώνει την ορμόνη κορτιζόλη και το φαγητό πραγματικά σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα — τουλάχιστον για λίγο. «Το φαγητό μπορεί να μας προσφέρει τον ίδιο τύπο ανταμοιβής και ευχαρίστησης που θα μας προσφέρουν ακόμη και τα φάρμακα», είπε η Melissa Majumdar, RD, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας, στο Health. Το να μασουλάτε κάτι μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως απόσπαση της προσοχής από οτιδήποτε σας αγχώνει.
Αλλά το να τρώτε για να καταπνίξετε το άγχος – αντί για την πείνα – δεν είναι μια στρατηγική που κερδίζει. Είτε έχετε μια αγχώδη διαταραχή είτε αντιμετωπίζετε συνεχές στρες στη ζωή σας, μερικές απλές συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να τιθασεύσετε την κατανάλωση του στρες.
Στόχος η ισορροπία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δένδιας: Ευχήθηκε από την την οριογραμμή της Ελλάδας στον Έβρο
- Χριστούγεννα: Εκατομμύρια χριστιανοί γιορτάζουν κάτω από την σκιά του πολέμου
- ΕΥΔΑΠ: Διακοπή νερού ανήμερα των Χριστουγέννων σε 5 περιοχές της Αττικής
- Πάπας Φραγκίσκος: «Να πέσουν τα τείχη, να επιτευχθεί μία κοινή λύση» για την επανένωση της Κύπρου