• HealthStories.gr

    Πώς να αποθηκεύετε τα κεράσια για μεγαλύτερη διάρκεια

    κεράσια

    κεράσια


    Όταν έχετε αγοράσει κεράσια, δεν θέλετε να χάσετε ούτε ένα, οπότε αν τα αποθηκεύσετε σωστά θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

    Τι να κάνετε με τα κεράσια που μόλις αγοράσατε
    Εξετάστε κάθε κεράσι

    Μόλις φέρετε τα κεράσια σας στο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν χτυπημένα ή μουχλιασμένα στο κάτω μέρος της σακούλας ή της πλαστικής συσκευασίας. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να τα απλώσετε σε ένα ταψί. Πετάξτε όποιο κεράσι φαίνεται υπερβολικά μαλακό ή έχει καφέ κηλίδες.

    Μην τα πλύνετε αμέσως

    Μόλις ταξινομήσετε τα φρούτα, μην μπείτε στον πειρασμό να τα πλύνετε αμέσως. Αν ξεπλύνετε τα φρούτα πριν τα αποθηκεύσετε, μπορεί να μαλακώσουν και να μουχλιάσουν. Αφήστε και τα κοτσάνια ανέπαφα. Αυτό μπορεί να συμβάλει στην παράταση της διάρκειας ζωής τους.

    Μην τα καλύπτετε

    Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ, όχι μέσα σε πλαστική σακούλα, γιατί μπορεί να αναπτυχθεί υγρασία και αυτό δεν είναι καλό. Όσο πιο φαρδύ είναι το μπολ, τόσο το καλύτερο, γιατί έτσι ο αέρας κυκλοφορεί και τα κεράσια δεν ακουμπάνε μεταξύ τους.

    Βάλτε τα στο ψυγείο

    Αποθηκεύστε τα κεράσια στο πίσω μέρος του ψυγείου. Σε αντίθεση με άλλα πυρηνόκαρπα που μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασία δωματίου, τα κεράσια διαρκούν περισσότερο όταν είναι παγωμένα. Βάλτε το μπολ στο πιο κρύο μέρος του ψυγείου, το οποίο είναι συνήθως το πίσω μέρος.

    Κρατήστε τα μακριά από τρόφιμα με έντονη οσμή, όπως κρεμμύδια ή σκόρδο. Οι οσμές μπορούν να απορροφηθούν από τα φρούτα, επηρεάζοντας τη γεύση.

    Πότε να τα πλύνετε

    Πλύνετε τα κεράσια αμέσως πριν να τα καταναλώσετε. Διατηρούνται περίπου 5 μέρες και φροντίστε να τα πλύνετε καλά πριν τα απολαύσετε.

    Διαβάστε επίσης:

    Διαψεύδει τα περί ξυλοδαρμού από τη Φαίη Ζαφειράκου ο πρώην σύζυγός της

    Μειώθηκε ο τζίρος των εταιρειών παροχής ενέργειας κατά τον Μάιο

    Διαβήτης 2: Αποζημίωση των Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης (CGM) από τον ΕΟΠΠΥ, αλλά από το 2025



    ΣΧΟΛΙΑ