• HealthStories.gr

    Παρίσι 2024: Τι τρώνε οι αθλητές στα ολυμπιακά εστιατόρια

    • NewsRoom


    Τα ολυμπιακά εστιατόρια στο ολυμπιακό χωριό, έχουν αναλάβει τη διατροφή που θέλουν και πρέπει να ακολουθούν οι αθλητές που παίρνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.

    Κάθε πτυχή της ζωής στο ολυμπιακό χωριό έχει υπολογιστεί προσεκτικά – και επιστημονικά – για να διασφαλιστεί ότι οι αθλητές θα είναι στο βέλτιστο επίπεδο απόδοσης.

    Η διατροφή είναι καθοριστική για την επιτυχία των Ολυμπιακών αθλητών. Φέτος, το Paris 2024 συνεργάζεται με το Sodexo Live! το οποίο συνεργάστηκε με μια ομάδα διεθνών σεφ για να ταΐσει τους αθλητές με τρόφιμα κορυφαίας ποιότητας από όλο τον κόσμο.
    Υπάρχουν 25 επικεφαλής σεφ στο Ολυμπιακό χωριό και συνολικά 1.000 επαγγελματίες μαγειρικής για τα περίπου 40.000 γεύματα την ημέρα που σερβίρονται σε 15 τοποθεσίες εστίασης.

    Τι τρώνε οι αθλητές στα ολυμπιακά εστιατόρια

    Στους αθλητές σερβίρονται πιάτα που προάγουν την απόδοση, όπως ψητά ψάρια, ντόπια κρέατα και λαχανικά στον ατμό. Οι αθλητές έχουν πρόσβαση σε τουλάχιστον 120 επιλογές εκ των οποίων τα 40 είναι κυρίως πιάτα. Σχεδόν το 60% των επιλογών είναι χορτοφαγικό για να ελαχιστοποιηθεί ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Οι τραπεζαρίες του Ολυμπιακού Χωριού διαθέτουν μια ποικιλόμορφη γαστρονομική εμπειρία με έξι ξεχωριστούς σταθμούς φαγητού: δύο γαλλικούς, δύο ασιατικούς, έναν αφρο-καραϊβικής και μια παγκόσμια επιλογή κουζίνας.

    Ένα αρτοποιείο κοντά στην είσοδο του χωριού παράγει καθημερινά φρέσκες μπαγκέτες, ενώ οργανώνει διαδραστικά εργαστήρια μαγειρικής για αθλητές, διδάσκοντας την τέχνη της κατασκευής μπαγκέτας.

    Τα στατιστικά για τη διατροφή των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024:

    • 40.000 γεύματα σερβίρονται καθημερινά
    • Ήταν αποθηκευμένες 3 εκατομμύρια μπανάνες
    • 27 τόνοι καφέ
    • Το 80% του μενού προέρχεται από τη Γαλλία
    • Το ⅓ του φαγητού παρασκευάζεται με φυτικά συστατικά
    • 30% βιολογικά συστατικά
    • 600-800 μπαγκέτες ψήνονται καθημερινά

    Διαβάστε επίσης:

    Toyota: Πλήγμα στη ΔΟΕ – Αποσύρεται από τη μεγάλη χορηγία των Ολυμπιακών Αγώνων

    Capital Economics: Πυλώνας ανάπτυξης και αύξησης του ΑΕΠ ο τουρισμός για την Ελλάδα

    ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής Σπίρτζη – Συνεδριάζει η επιτροπή δεοντολογίας



    ΣΧΟΛΙΑ