• HealthStories.gr

    Πάνω από 250 παραλίες σε όλη την Ελλάδα είναι προσβάσιμες σε όλους

    Η παραλία Φαλάσαρνα


    Περισσότερες από 250 παραλίες σε όλη την Ελλάδα είναι προσβάσιμες σε όλους, μετά την εφαρμογή του προγράμματος του υπουργείου Τουρισμού “Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες – Ελλάδα 2.0”, μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    Οι παραλίες αυτές είναι προσβάσιμες σε όλους (σε άτομα με αναπηρία και άτομα με περιορισμένη κινητικότητα, όπως ηλικιωμένοι, έγκυες γυναίκες και σε άτομα με προσωρινούς τραυματισμούς).
    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Περσεφόνη Μπέρτζου διευθύντρια Μάρκετιγκ της εταιρίας TOBEΑ (τεχνοβλαστός του πανεπιστημίου Πατρών), που έχει αναπτύξει και πατεντάρει το μηχάνημα SEATRAC, για την πρόσβαση στην θάλασσα, επεσήμανε πως η Ελλάδα, εκτός από πολιτισμό εξάγει και καινοτομία μέσω των SEATRAC στις παραλίες. Συγκεκριμένα η ελληνική αυτή πατέντα έχει τοποθετηθεί σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιταλία, Λετονία, Κύπρο, Κροατία, Λιθουανία και θα ακολουθήσουν άμεσα περισσότερες χώρες. Στον Ελλαδικό χώρο έχουν τοποθετηθεί περισσότερα από 220 SEATRAC, όπως εξηγεί. Η Ελλάδα έχει αναρριχηθεί στην κορυφή των προσβάσιμων προορισμών για ΑμΕΑ στον κόσμο

    Εστιάζοντας στην Ελλάδα σημείωσε ότι πλέον η χώρα μας έχει αναρριχηθεί στην κορυφή των προσβάσιμων προορισμών για ΑμΕΑ στον κόσμο, και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι Έλληνες και ξένοι έχουν αγκαλιάσει τα τα μηχανήματα αυτά. Μάλιστα στον δικτυακό τόπο της εταιρίας καθημερινά είναι τα αιτήματα για πληροφόρηση σχετικά με τις παραλίες, αλλά κυρίως και για τις ευρύτερες υποδομές της περιοχής. Εκεί ο ενδιαφερόμενος θα αναζητήσει όλες τις παραλίες στην Ελλάδα που υπάρχουν υποδομές για τα άτομα που θα χρειαστούν πρόσβαση στην παραλία.

    Γλυφάδα – Καλαμάτα- Χανιά έχουν την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα

    Σε ό,τι αφορά τις παραλίες που έχουν μεγάλη ζήτηση η κυρία Μπέρτζου επεσήμανε ότι η παραλία της Γλυφάδας πρωταγωνιστεί με 8.000 καθημερινές κλήσεις, ενώ ακολουθούν η παραλία της Καλαμάτας αλλά και αυτή των Χανίων, όπου καθημερινά δεκάδες είναι χρήστες των μηχανημάτων της SEATRAC. Το επόμενο διάστημα η εταιρία, που για κάθε μηχάνημα που αγοράζει ένας δήμος επιστρέφει και ένα ποσό στο πανεπιστήμιο Πατρών, εξετάζει την εγκατάσταση τέτοιων μηχανημάτων σε παραλίες της Χαλκιδικής, όπως εξηγεί η κυρία Μπέρτζου. Αρκεί φυσικά να προχωρήσει και ο Δήμος προς αυτή την κατεύθυνση, μιας και η τοπική αυτοδιοίκηση παίζει σημαντικό ρόλο για την υλοποίηση τέτοιων επενδύσεων.

    Διαβάστε επίσης:

    Μιχάλης Κατρίνης: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του – «Στόχος μου μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης»

    Ενδομητρίωση: Περιορίστε αυτές τις τροφές για να βελτιώσετε τα συμπτώματα

    Πέθανε ο ιδρυτής και πρόεδρος της DEMO Σταύρος Δέμος



    ΣΧΟΛΙΑ