ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μεγάλα σχέδια της Intralot, το παρασκήνιο για τη ΔΕΠΑ, οι νέες business του Λου Κολλάκη, έτοιμος ο Φέσσας, οι αλλαγές του Νεμπή, τα νέα πλοία του Προκοπίου, το κάλεσμα της Μήτση, οι περιπέτειες της πλατινομαλλούσας σε Βουλιαγμένη – Λεγρενά και ο ΧΧ
O τρόπος αποθήκευσης του τυριού, παρατείνει τη γεύση και τη διάρκεια ζωής του νόστιμου και ευέλικτου γαλακτοκομικού, που είναι πρωταγωνιστής σε αμέτρητες συνταγές.
Πώς να αποθηκεύσετε το τυρί μετά το άνοιγμα
Το κλειδί για την αποθήκευση του τυριού είναι να ακολουθήσετε τον τρόπο που εφαρμόζουν στα σούπερ μάρκετ όταν σας δίνουν το τυρί. Ωστόσο, τα σκληρά τυριά, τα μαλακά τυριά και τα θρυμματισμένα, απαιτούν διαφορετικούς τρόπους αποθήκευσης.
Μόλις ανοίξετε τη συσκευασία, διατηρήστε μία διπλή συσκευασία για το τυρί σας. Πρώτα, τυλίξτε το σε λαδόκολλα ή χαρτί κεριού, το οποίο θα επιτρέψει στο τυρί να αναπνεύσει.
Μετά, τυλίξτε το ξανά σε αλουμινόχαρτο ή πλαστική μεμβράνη. Αυτό θα προστατεύσει το τυρί από αλλοίωση.
Τρόπος αποθήκευσης σκληρών τυριών
Για πολλά σκληρά τυριά, υπάρχει ένα εξαιρετικό κόλπο: Όταν κόψετε ένα κομμάτι για κατανάλωση π.χ. τσένταρ, ξεκινήστε από την εξωτερική πλευρά που είναι πιο σκληρή ή έχει μεμβράνη. Αφαιρέστε το σκληρό κομμάτι αλλά μην το πετάξετε. Τοποθετήστε το πάλι έτσι ώστε να καλύπτει το σημείο που κόψατε, για να προστατευθεί καλύτερα το τυρί και αποθηκεύστε το ως συνήθως.
Χώρος αποθήκευσης τυριού
Το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε το τυρί στο ψυγείο είναι το πιο κρύο μέρος. Τα συρτάρια τυριών – αν διαθέτετε – λειτουργούν καλά καθώς η θερμοκρασία είναι σταθερή και το φως δεν μπορεί να διαπεράσει το τυρί.
Μην αμελείτε το καθάρισμα του ψυγείου γιατί μουχλιασμένα τρόφιμα μπορεί να επηρεάσουν το τυρί.
Τυρί στην κατάψυξη
Κομμάτια τυριού: Γενικώς μην καταψύχετε το τυρί καθώς η κατάψυξη όχι μόνο θα σταματήσει τη διαδικασία ωρίμανσης, αλλά θα αλλάξει τη γεύση και την υφή του τυριού μόλις αποψυχθεί.
Τριμμένο τυρί: Μπορείτε να καταψύξετε το τριμμένο τυρί εάν θέλετε να αποθηκεύσετε επιπλέον για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Απλώς φροντίστε να ξεπαγώσει πριν το χρησιμοποιήσετε και ελέγξτε ότι δεν είναι υγρό μόλις αποψυχθεί. Η αλλαγή στην περιεκτικότητα σε υγρασία μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα μιας συνταγής.
Διαβάστε επίσης:
Σκυλακάκης: Aναγκαίες οι αλλαγές στην πολιτική για την πράσινη μετάβαση
Προσωπική παρέμβαση Μητσοτάκη για να λυθεί ο «γόρδιος δεσμός» στο καλώδιο Κρήτη – Κύπρος – Ισραήλ
Θεοδωρικάκος: Πολιτική μας είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των πολλών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δ. Καλαντώνη: Η ιστορία πίσω από την «Εξέλιξη Ζωής», οι δράσεις και οι στόχοι
- Attica Bank: Ανοίγει το παιχνίδι του ανταγωνισμού στις χρεώσεις
- Οι Έλληνες εφοπλιστές παρήγγειλαν εφέτος 230 πλοία – Ποιοι ναυπηγούν και ποιοι πούλησαν και αγόρασαν πλοία
- Άμεση Ανάλυση: Τι συμβαίνει με Optima Bank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, Profile, JP Morgan, MicroStrategy, Nike