ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μία νέα μελέτη ασχολήθηκε με τις σχέσεις των γονέων με τους νέους φοιτητές και ειδικά με την επικοινωνία και τα όρια που πρέπει να υπάρχουν.
Η μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, έδειξε ότι όταν οι νεαροί ενήλικες πηγαίνουν για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο, η περισσότερη επικοινωνία με τους γονείς γενικά οδηγεί σε καλύτερες σχέσεις, αλλά οι γονείς θα πρέπει να αποφεύγουν πάντα να την ξεκινούν.
Στην εργασία που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Emerging Adulthood, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον διαπίστωσαν ότι το τηλέφωνο, το μήνυμα, το βίντεο ή η προσωπική επικοινωνία έκαναν τους πρωτοετείς φοιτητές να αισθάνονται καλύτερα για τη σχέση με τους γονείς τους.
Οι σπουδαστές αισθάνονταν επίσης καλύτερα για τη σχέση όταν οι γονείς πρόσφεραν υποστήριξη ή συμβουλές και όταν συζητούσαν σημαντικά θέματα, όπως η μελέτη και οι φιλίες. Ωστόσο, οι ερευνητές βρήκαν αρνητικές συσχετίσεις όταν οι γονείς ξεκινούσαν εκείνοι σχεδόν όλη την επικοινωνία.
«Αυτό θα μπορούσε να είναι ενδεικτικό της υπερβολικής συμμετοχής των γονέων», είπε η επίκουρη καθηγήτρια του WSU Τζένιφερ Ντάκγουορθ. «Είναι μια λεπτή γραμμή, αλλά οι φοιτητές με τους λεγόμενους «γονείς ελικόπτερα», ειχαν μια πιο αρνητική άποψη για τη σχέση τους με αυτούς τους γονείς».
Η έρευνα δείχνει ότι είναι ωφέλιμο για τους γονείς να συμμετέχουν τακτικά στη ζωή των φοιτητών, να παρέχουν υποστήριξη και να συζητούν θέματα σημαντικά για τα παιδιά τους χωρίς όμως να τους κατακλύζουν.
«Τα sms είναι εξαιρετικά, για ένα γρήγορο check-in και μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμα για την ποιότητα της σχέσης», είπε. «Αν ένας φοιτητής αισθάνεται ότι έχει μια καλή σχέση, αυτό είναι ενδεικτικό της ευημερίας και της θετικής συμπεριφοράς όπως η περισσότερη μελέτη και η λιγότερη χρήση αλκοόλ».
Η μελέτη δείχνει επίσης ότι η συχνή επικοινωνία βελτιώνει τη σχέση μεταξύ των οικογενειών.
«Ελέγξαμε τα καθημερινά επίπεδα επικοινωνίας γονέων/φοιτητών και οι μέρες με επικοινωνία ήταν καλύτερες για τη σχέση από τις ημέρες χωρίς καμία επικοινωνία», είπε η Ντάκγουορθ. «Ομοίως, οι μέρες με περισσότερη επικοινωνία ήταν καλύτερες από τις μέρες με λιγότερη επικοινωνία».
Οι ερευνητές εξεπλάγησαν από το πόσο συνεπή ήταν τα ευρήματα.
«Τις μέρες που επικοινωνούσαν και οι φοιτητές ήταν ειλικρινείς με τους γονείς τους οι οποίοι τους πρόσφεραν υποστήριξη ή συμβουλές, οι φοιτητές ανέφεραν ότι ένιωθαν πιο θετικά για τη σχέση τους την επόμενη μέρα», είπε.
Οι φοιτήτριες ανέφεραν περισσότερες ημέρες επικοινωνίας από τους άνδρες, με περισσότερο χρόνο επικοινωνίας. Συζητούσαν περισσότερο για φιλίες και σχέσεις, αλλά αφιέρωναν λιγότερο χρόνο συζητώντας για τη διαχείριση του χρόνου, σε σύγκριση με τους άνδρες φοιτητές.
Διαβάστε επίσης:
Δίπτυχη Αορτική Βαλβίδα: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την πιο συχνή πάθηση της καρδιάς
Εξιχνιάστηκε κύκλωμα εκβιαστών σε Μύκονο και Αττική
Ευρωζώνη: Χαμηλότερη του αναμενομένου η ανάπτυξη το β’ τρίμηνο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Έρχεται ο «τσάρος των συνόρων» – Απελάσεις 700.000 μεταναστών, αμέσως μετά την ορκωμοσία
- LA: 152 τ. χλμ καμένα και 82.400 άστεγοι – Πάνω από 250 δις οι ζημιές – Η έκθεση της Mood’ys για τον πιθανό υπαίτιο
- HΠΑ: Ο Τραμπ θα δώσει αναστολή 90 ημέρων στην ποινή του Tiktok – «Τέχνασμα» οι απειλές του, λέει ο Λευκός Οίκος
- Νέα Πέραμος: Νεκρός μοτοσικλετιστής στην προσπάθεια να διαφύγει από έλεγχο της ΕΛΑΣ