• HealthStories.gr

    Μητσοτάκης στο υπ. Υγείας: Αλλαγές στις εφημερίες των νοσοκομείων και επιτάχυνση προσλήψεων

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ), συνομιλεί με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη (4Α), κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας, την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ


    Οι εφημερίες των νοσοκομείων και η κάλυψη των κενών θέσεων σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργείο Υγείας.

    Ο κ. Μητσοτάκης ήταν επικεφαλής δίωρης σύσκεψης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και έδωσε τις κατευθυντήριες οδηγίες προκειμένου να επισπευσθούν προγράμματα και διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη, έτσι ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία των πολιτών στο σύστημα υγείας και να βελτιωθεί η εικόνα των δημόσιων μονάδων υγείας.

    Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε το σύστημα εφημεριών των νοσοκομείων και οι παρεμβάσεις ή οι αλλαγές που μπορεί να γίνουν έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν τα μεγάλα νοσοκομεία και να υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση των πολιτών σε μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας για ήπια προβλήματα.

    Παράλληλα, συζητήθηκαν οι διαδικασίες επίσπευσης των προσλήψεων προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (4Δ), συνομιλεί με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη (5Α), κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας, την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

    Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε εκτενής αναφορά στις εφημερίες των νοσοκομείων, έτσι ώστε να περιοριστούν οι ώρες αναμονές στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και πως μπορεί να αλλάξει το σύστημα εφημεριών

    Τη στιγμή της προσέλευσης του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Μιχάλης Γιαννάκος που βρισκόταν στο μπαλκόνι των γραφείων της ΠΟΕΔΗΝ – απέναντι ακριβώς από την είσοδο του υπουργείου – καλημέρισε τον κ. Μητσοτάκη, και αφού αντάλλαξαν χαιρετισμούς, ο πρωθυπουργός ρώτησε τον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ αν «τα λένε», αφού είναι απέναντι τα γραφεία τους.

    Στην είσοδο του υπουργείου Υγείας ήταν και εργαζόμενοι του υπουργείου οι οποίοι μίλησαν με καλά λόγια για τον Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας μάλιστα στον πρωθυπουργό «σας ευχαριστούμε για τον υπουργό».

    Διαβάστε επίσης:

    SKY express: κέρδισε την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού το 2023 και συνεχίζει την ανοδική πορεία της το 2024

    Χαρδαλιάς: «4 εκατ. ευρώ στην ΕΛ.ΑΣ. για 91 σύγχρονα οχήματα και εξοπλισμό»

    Revoil: Τι απαντά για την είσοδο εφοπλιστή στην εταιρεία



    ΣΧΟΛΙΑ