• HealthStories.gr

    ΙΣΑ: Να ανακαλέσει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τις δηλώσεις του για τους ιδιώτες γιατρούς

    • NewsRoom


    Ο ΙΣΑ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τις απαράδεκτες και προσβλητικές για το ιατρικό σώμα δηλώσεις, σε πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, στην οποία αναφέρεται ότι οι ιδιώτες ιατροί δεν έβαλαν πλάτη στην πανδημία.

    Ο ΙΣΑ μετά τις δηλώσεις της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι οι ιδιώτες γιατροί, όπως και οι γιατροί του ΕΣΥ έδωσαν όλοι μαζί με αυταπάρνηση τη μάχη και ρίσκαραν τη ζωή τους, για τον ασθενή και την δημόσια υγεία.

    “Ο ιδιωτικός τομέας συνέβαλε σημαντικά στην στήριξη των δημόσιων δομών υγείας, στην πανδημία. Οι ιδιώτες γιατροί κράτησαν ανοιχτά τα ιατρεία της γειτονιάς, στήριξαν τις δημόσιες δομές είτε εθελοντικά είτε όταν εκλήθησαν ενώ τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, δέχτηκαν πλήθος ασθενών, μέσω της σύμπραξης, με το δημόσιο τομέα. Μάλιστα κάποιοι συνάδελφοι έχασαν σε αυτή τη μάχη τη ζωή τους.

    Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αναμφισβήτητα θέλει αναβάθμιση και στήριξη ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στοχοποιούνται κλάδοι.

    Όλοι οι υγειονομικοί, γιατροί νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, δικαιούνται καλύτερες επαγγελματικές συνθήκες και οικονομικές απολαβές.

    Το υγειονομικό σώμα πρέπει να παραμείνει ενωμένο, για να πετύχει τα δίκαια αιτήματά του”, καταλήγει ο ΙΣΑ.

    Σημειώνεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ σε μία μακροσκελή ανακοίνωσή της με αφορμή την πανυγειονομική πανελλαδική κινητοποίηση την ερχόμενη Παρασκευή, ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, με συγκέντρωση στις 8.30 το πρωί στο “Ιπποκράτειο” Θεσσαλονίκης και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “…εδώ και πολλά έτη επιτρέπεται οι ιδιώτες γιατροί να εργάζονται στο ΕΣΥ με καλύτερες παροχές και αμοιβές από τους γιατρούς του ΕΣΥ, παρά ταύτα αρνούνται να το πράξουν. Οι ιδιώτες γιατροί δεν έβαλαν πλάτη στην πανδημία παρότι κάποια στιγμή επιτάχθηκαν, επικαλούμενοι προβλήματα υγείας…”.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΟΦ: Προσοχή! Με μέτρο να χρησιμοποιούνται τα απολυμαντικά χεριών

    Renault Captur: Με διπλό καύσιμο σε τιμή έκπληξη!

    Εθνική Τράπεζα: Επιπλέον προνόμια και νέες υπηρεσίες για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023»



    ΣΧΟΛΙΑ