Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
HealthStories.gr

ΗΠΑ: Χειρουργός μπέρδεψε τα όργανα και αφαίρεσε το συκώτι αντί για τον σπλήνα – Ο ασθενής πέθανε

Χειρουργός έκανε ένα μοιραίο ιατρικό λάθος στο χειρουργικό τραπέζι, με αποτέλεσμα να πεθάνει ο ασθενής.

Κανείς δεν φανταζόταν την εξέλιξη των διακοπών του Γουίλιαμ και της Μπέβερλι Μπράιν στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ο 70χρονος Γουίλιαμ από την Αλαμπάμα, εμφάνισε έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα ενώ βρίσκονταν στη Φλόριντα για διακοπές με τη σύζυγό του.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ascension Sacred Heart Emerald Coast όπου ο γενικός χειρουργός Τόμας Σανκόφσκι και ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών Κρίστοφερ Μπακάνι, μετά τις εξετάσεις που έκαναν, έκριναν ότι έπρεπε να υποβληθεί σε σε σπληνεκτομή, γιατί διαπίστωσαν μια ανωμαλία στον σπλήνα.

Κατά την δικηγορική εταιρεία που έχει αναλάβει την υπόθεση, όμως, ο Σανκόφσκι αντί να αφαιρέσει τον σπλήνα, αφαίρεσε το συκώτι του 70χρονου με αποτέλεσμα «ακατάσχετη αιμορραγία που προκάλεσε τον θάνατο».

Στη μήνυση που υποβλήθηκε αναφέρεται ότι ο χειρουργός όταν αφαίρεσε το συκώτι φρόντισε να το «ονοματίσει» αμέσως σπλήνα, χαρακτηρισμός που διαψεύστηκε μετά τον θάνατο του 70χρονου.

Στα ίδια έγγραφα σημειώνεται ότι ο Σανκόφσκι είπε στη σύζυγο του Μπράιαν ότι «ο σπλήνας ήταν τόσο αλλοιωμένος ώστε να είναι 4 φορές μεγαλύτερος από το κανονικό και είχε “μετακινηθεί” στην άλλη πλευρά του σώματος».

Ο επικεφαλής της ομάδας των δικηγόρων που ανέλαβε την υπόθεση υποστήριξε, επίσης, ότι ο Σανκόφσκι είχε κάνει παρόμοιο λάθος και το 2023 σε χειρουργική επέμβαση αφαιρώντας τότε το πάγκρεας ενός ασθενή αντί για τα επινεφρίδια.

«Ο σύζυγός μου πέθανε αβοήθητος στο χειρουργικό τραπέζι από τον Σανκόφσκι. Δεν θέλω να συμβεί το ίδιο με κάποιον άλλο λόγω της ανικανότητάς του» ανέφερε σε δήλωσή της η γυναίκα του 70χρονου.

Από την πλευρά του το νοσοκομείο στο οποίο έγινε η επέμβαση «εξαφάνισε» τον Σανκόφσκι από την ιστοσελίδα του αρκούμενο να ανακοινώσει ότι ερευνά το περιστατικό.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη για Μάτι: «Όταν η φωτιά είχε πιάσει τη Μαραθώνος, χάθηκε η επιλογή διαφυγής»

Morgan Stanley: Η αγορά υποτιμά τις επιδόσεις και τα μερίσματα των ελληνικών τραπεζών

Στα €3 δισ. οι συνολικές ρυθμίσεις δανείων το α’ εξάμηνο