Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
HealthStories.gr

Ιαματικός Τουρισμός: Προοπτικές και ανάπτυξη, τι ειπώθηκε στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο

Ιαματικός Τουρισμός

Ιαματικός Τουρισμός

Ο Ιαματικός Τουρισμός προσφέρει προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη και η Ελλάδα είναι σε θέση να ηγηθεί του Ιαματικού Τουρισμού. Αυτό επεσήμαναν οι ομιλητές στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής, που έγινε στην Αθήνα.

 

Το συνέδριο διοργάνωσε η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας (Elitour), το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών (GDHI), την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Τελούσε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

 

Έγκριτοι επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες παρουσίασαν σημαντικές εισηγήσεις, που αφορούν στον Ιαματικό Τουρισμό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Ιαματική Ιατρική, καθώς το 2024 ορίστηκε ως Έτος Ιαματικού Τουρισμού – Ιαματικής Ιατρικής.

 

Ο κ. Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος ΙΣΑ, Elitour, GDHI, στην εισαγωγική του ομιλία ανέφερε ότι ο Ιαματικός Τουρισμός – Τουρισμός Υγείας– Ευεξίας και Μακροζωίας αποτελεί έναν τομέα με τεράστιες προοπτικές και δυναμική ανάπτυξη, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στην Ελλάδα.

 

Ανέφερε ότι αποτελεί ισχυρό πυλώνα για την ανάπτυξη στη χώρα μας, καθώς σε ολόκληρο τον κόσμο οι επενδύσεις που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια είναι πολύ μεγάλες και αυτό πρέπει να είναι η συνδετική ουσία απόλυτης συνεργασίας Πολιτείας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστημονικών φορέων και επιχειρηματιών, για να σταματήσει η αιμορραγία μετανάστευσης νέων Ελλήνων επιστημόνων.

 

Ο κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, καθηγητής και πρόεδρος της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Κινέζικης και Συμπληρωματικής Ιατρικής και αντιπρόεδρος Β΄ του GDHI και του Elitour, τόνισε πως η Ιαματική Ιατρική, καθιερωμένη ως Συμπληρωματική Ιατρική, ασκούμενη μόνο από τους ειδικούς γιατρούς ανοίγει νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη και καθιέρωση της Ελλάδας, ως χώρας που διαθέτει εξαιρετικές ιαματικές πηγές με καταξιωμένους επιστήμονες υγείας.

 

Περαιτέρω δήλωσε ότι στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα παγκόσμιο HealthResort – MediSpa, παρέχοντας υψηλοτάτου βαθμού υπηρεσίες θεραπείας, αποθεραπείας, αποκατάστασης, μακροζωίας και ευζωίας, καθώς η χώρα μας ανήκει στις πέντε μπλε ζώνες του κόσμου.

 

Ο κ. Κουσκούκης υπογράμμισε ότι ο Ιαματικός Τουρισμός είναι κάτι, στο οποίο η χώρα μας επιβάλλεται να ηγηθεί, καθώς διαθέτει έναν τεράστιο πλούτο, όσον αφορά στον αριθμό, στην ποσότητα αλλά και στην ποιότητα όλων των ιαματικών πηγών, εξασφαλίζοντας ποιοτικό, αειφόρο τουρισμό τεσσάρων εποχών στο μοναδικό βιοκλίμα της χώρας μας, παρέχοντας βιωματικές εμπειρίες στους επισκέπτες – θαυμαστές της ιστορικής και πολιτιστικής ελληνικής κληρονομιάς.

 

Σημαντικές ομιλίες έδωσαν τα μέλη του Elitour, Α’ αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Πάντος, κ. Χριστόφορος Τζερμιάς, κ. Γρηγόρης Κυριάκου, κ. Γιώργος Κακουλίδης, κα Μαρία Μενενάκου, κα Λίνα Ευγενή, κ. Νικήτας Σπίνος, κ. Νικόλαος Κουβελάς, ο γενικός γραμματέας του GDHI κ. Αντώνιος Πολυδώρου, ο διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Στεφανάκος, τα μέλη του IVF Cluster του Elitour κ. Βασίλης Αθανασίου και κ. Λεωνίδας Μαμάς και οι καθηγητές κ. Νικόλαος Βραχνής, κ. Κωνσταντίνος Νταφόπουλος, κ. Γεώργιος Κρεατσάς, κ. Κίμων Βολίκας, κ. Ευγένιος Κουμαντάκης και η κα Βικτωρία Πολυδώρου.

 

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις παρουσίασαν ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, η κα Χριστίνα Παπανικολάου, ο κ. Παναγιώτης Ζηρογιάννης πρόεδρος ΕΔΙΠ, οι Αναστασία Κοιλού, Δημήτριος Μαγγιώρος, Δημήτρης Μπατάκης, Fernand Tshijanu, Μαρία Σιμάσκου, Κωνσταντίνος Νούτσης, Ευστάθιος Σκληρός, Νικόλαος Κουρεμένος, Δημοσθένης Παπαμεθοδίου, Μυρτώ Σωτηροπούλου, Ξενοφών Ρούσσης, Ευστράτιος Παπαδέλλης, Στυλιανός Βελονάς, Γιάννης Δοξαράς, Βάσια Μπίρου και Ιωάννης Ράπτης εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού.

Διαβάστε επίσης:

Φαράγγι Σαμαριάς: Ανοχτό από αύριο – Με ηλεκτρονικό εισιτήριο η είσοδος – Όλα τα μέτρα για την περιήγηση

Διεθνής Ημέρα για τη Σπατάλη Τροφίμων: 4+2 προτάσεις

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 12% της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Ιούνιο 2024