ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Περιεχόμενα
Πολλές φορές υπάρχει μία παρανόηση για το φιλέτο και το στήθος κοτόπουλου και τις διαφορές που έχουν, παρά το γεγονός ότι είναι και τα δύο άπαχα τμήματα κρέατος.
Τι είναι το στήθος κοτόπουλου;
Το στήθος κοτόπουλου είναι ένας αδύνατος, λευκός μυς που προσφέρεται για διάφορες μεθόδους μαγειρέματος. Πωλείται είτε με το κόκκαλο και το δέρμα ή καθαρισμένο.
Πού βρίσκεται: Το στήθος βρίσκεται στην κάτω πλευρά ενός κοτόπουλου. Κάθε κοτόπουλο έχει ένα ολόκληρο στήθος, το οποίο συχνά χωρίζεται σε δύο μεμονωμένα κομμάτια.
Υφή και γεύση: Το στήθος κοτόπουλου έχει ήπια γεύση, χαμηλό σε λιπαρά και μπορεί να παραμείνει ζουμερό και τρυφερό όσο δεν είναι πολύ ψημένο.
Καλύτερες μέθοδοι μαγειρέματος: Τα στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και χωρίς δέρμα μπορούν εύκολα να τεμαχιστούν και να συνοδεύσουν πατάτες, ζυμαρικά ή σούπες. Αν χτυπηθούν για να γίνουν λεπτά, μπορούν να τηγανιστούν ως σνίτσελ. Είναι ιδανικά επίσης, για να τα κόψετε σε φέτες για σάντουιτς, να τα προσθέστε σε κάποιο λαδερό φαγητό ή σε σαλάτες.
Τι είναι το φιλέτο κοτόπουλου;
Το φιλέτο κοτόπουλου είναι μια λεπτή λωρίδα λευκού μυός. Ο όρος φιλέτο είναι λίγο λανθασμένος και πιθανότατα προέρχεται από την ομοιότητα του με ένα φιλέτο χοιρινού ή βοείου κρέατος σε ότι αφορά στο σχήμα και την τρυφερότητά του. Αλλά, στα κοτόπουλα, το φιλέτο βρίσκεται κάθετα στο πίσω μέρος της οσφυϊκής χώρας και χωρίζεται από τη σπονδυλική στήλη.
Διαβάστε περισσότερα στο healthstories.gr
Διαβάστε επίσης:
Κέιτ Μίντλετον: Αντιδράσεις προκαλεί το πορτρέτο της στο εξώφυλλο του Tatler
Zhang Jindong: Πώς έχασε την Ίντερ και 6 δισ. δολάρια μέσα σε λίγα χρόνια
3 στους 10 εφήβους έχουν παραπανίσια κιλά – Στη 2η ευρωπαϊκή θέση οι 15χρονοι της Ελλάδας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αμαζόνιος: Συμβολική επίσκεψη Μπάιντεν – Έντεκα δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγή
- Χοληστερίνη: Όσα πρέπει να ξέρετε για να μειώσετε τους κινδύνους
- Τουρκία: Αρνήθηκε τη χρήση του εναέριου χώρου της στο αεροσκάφος του προέδρου του Ισραήλ
- Αθήνα: Άνοιξαν οι σταθμοί «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής»