Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
HealthStories.gr

Η απόλυτη φρίκη για 37χρονο που έφαγε μαγικά μανιτάρια – Αυτοτραυματίστηκε, ακόμα έχει παραισθήσεις

Την απόλυτη φρίκη έζησε ένας 37χρονος Αυστριακός όταν κατανάλωσε μαγικά μανιτάρια, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει, μόνος του και χωρίς ιατρική βοήθεια, τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Πειραματίστηκε και κατανάλωσε αλκοόλ και 4-5 μαγικά μανιτάρια. Η κατάσταση ξέφυγε και εμφάνισε πιθανότατα ψυχωτικό επεισόδιο, το οποίο ονομάζεται σύνδρομο Klingsor και αφορά άτομο υπό την επήρεια μαγικών μανιταριών που αυτοτραυματίζεται στα γεννητικά του όργανα.

Σύμφωνα με την αναλυτική αναφορά που δημοσιεύει το Mega Journal of Urology, o 37χρονος πήρε ένα τσεκούρι και έκοψε το πέος του σε 4 κομμάτια. Στη συνέχεια τα έβαλε σε ένα βάζο το οποίο κάλυψε με χιόνι και βρωμιές από τον δρόμο.

Και ενώ ήταν ακόμα σε σύγχυση υπό την επήρεια του αλκοόλ και της ψιλοκυβίνης, της ουσίας που περιέχουν τα μαγικά μανιτάρια, αναζητούσε βοήθεια μέχρι που τον βρήκε μέσα στα αίματα, ένας περαστικός. Οι γιατροί υπολόγισαν ότι έφτασε σε νοσοκομείο, 5 ώρες μετά τον αυτοτραυματισμό του.

Χειρουργοί από το νοσοκομείο Feldkirch της Αυστρίας, κατάφεραν να σώσουν 5 εκατοστά από το πέος και 4 μήνες μετά το περιστατικό, ο άνδρας έχει καλή ροή ούρων και στύση. Ο 37χρονος παρακολουθείται συνεχώς από ψυχιάτρους καθώς υποφέρει από διάφορα ψυχικά προβλήματα και έχει παραισθήσεις. Σημειωτέον ότι δεν θυμάται τίποτα από όσα συνέβησαν και ούτε τον αυτοτραυματισμό του.

Η ψιλοκυβίνη που περιέχεται στα μαγικά μανιτάρια, έχει ψυχοδραστικές ιδιότητες και μπορεί να προκαλέσει παραισθήσεις. Η χρήση της ερευνάται από τους επιστήμονες για την αντιμετώπιση ψυχιατρικών και ψυχικών νόσων, και η χορήγησή της πρέπει να παρακολουθείται από γιατρό, γιατί υπάρχουν πολλοί σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία και τη ζωή του ατόμου που καταναλώνει αυτή την ουσία, όπως και για όσους βρίσκονται κοντά τους.

Διαβάστε επίσης:

6 βήματα για να βελτιώσετε άμεσα τη διατροφή σας και να χάσετε βάρος

Φλωρίδης για βία ανηλίκων: Τι περιλαμβάνουν τα προγράμματα αναμορφωτικού χαρακτήρα – Τι θα θεωρείται κακούργημα

Γιάννης Αληγιζάκης: Η ανοδική πορεία της ελίν Τεχνικής με την αξιοπιστία του Ομίλου ελίν