ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αναμόρφωση σε δημόσιες και σε ιδιωτικές κλινικές μεθοδεύει η κυβέρνηση, ετοιμάζοντας κατηγοριοποιήσεις. Σενάριο για συνεργασία Πλεύρη και Κοντοζαμάνη.
Μπορεί να έφυγε, αλλά…
Ο νέος Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ήταν ξεκάθαρος σε πρόσφατες αναφορές του ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα της ΝΔ για την υγεία. Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα το είχε παρουσιάσει προεκλογικά ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, που ήταν και ο βασικός της ομάδας εργασίας, που το είχε καταρτίσει.
Ο κ. Πλεύρης σημείωσε, λοιπόν, ότι θα προχωρήσει αυτό το «σχέδιο Κοντοζαμάνη» και ας μην είναι ο τελευταίος πλέον στο Υπουργείο.
Βέβαια πολύ καλά ενημερωμένοι συνάδελφοι αποκάλυψαν πρόσφατα ότι ο κ. Κοντοζαμάνης θα βρίσκεται σε κάποιο σημαντικό πόστο, στο περιβάλλον του πρωθυπουργού.
Η συνεργασία, λοιπόν, με τον κ. Πλευρη είναι δεδομένη. Και όχι μόνο για τα νοσοκομεία, αλλά και για άλλους τομείς.
Ο Κωτσιόπουλος, η Καϊτελίδου και οι διοικητές
Μιας και ο λόγος για τα νοσοκομεία, να σημειώσουμε ότι κάποιοι διοικητές κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.
Η αξιολόγησή τους έχει ήδη ολοκληρωθεί εδώ και δυο μήνες από το επιτελείο της κας Καϊτελίδου, που είναι επικεφαλής ενός οργανισμού που τον λένε ΟΔΙΠΥ, και ο οποίος είναι υπό την εποπτεία του Γενικού Γραμματέα Γ. Κωτσιόπουλου, ο οποίος με τη σειρά του είναι υπό την εποπτεία της κας Γκάγκα και του κ. Πλεύρη.
Σε αυτούς, λοιπόν, θα πέσει και η ευθύνη για να διώξουν κάποιους, οι οποίοι δυστυχώς κατά την αξιολόγηση έμειναν μετεξεταστέοι.
Μάλιστα κάποιοι ψιθυρίζουν ότι οι διοικητές θα έπρεπε να έχουν ήδη «ξηλωθεί» από τη θέση τους, αλλά ο κ. Κικίλιας δεν φαινόταν διατεθειμένος να προκαλέσει δυσαρέσκειες.
Φαρμακοβιομήχανοι και Κικίλιας
Χαμόγελα, αλλά όχι πλατιά, προκάλεσε η επιλογή του κ. Πλεύρη ως αντικατάσταση του κ. Κικίλια στην ηγεσία του Υπουργείου, σε μερίδα των φαρμακευτικών εταιρειών, μπορεί και σε όλους του επιχειρηματίες του κλάδου.
Μάλιστα μας μετέφεραν ότι κάποιο μεγαλοστέλεχος φαρμακευτικής, με σημαντικό λόγο στον κλάδο, αναφερομένος ειρωνικά είπε ότι «να κάνουμε εικόνισμα στο Κικίλια για το έργο του!», υπονοώντας ότι με Πλεύρη υπάρχει μια κάπως συγκρατημένη αισιοδοξία.
Τουλάχιστον, όπως φαίνεται να λένε οι εκπρόσωποι του φαρμάκου, ο συγκεκριμένος πολιτικός ξέρει πολύ καλά τα θέματα, το νομικό πλαίσιο και μάλλον δεν θα φοβάται να συγκρουστεί. Αν χρειαστεί.
Μάλιστα μια σημαντική τροπολογία σχετικά με το clawback την πέρασε ήδη ο νέος Υπουργός, δίνοντας λύση (όχι ακριβώς λύση αλλά τέλος πάντως) σε ένα αραχνιασμένο ζήτημα.
Οι 5στερες κλινικές του Άδωνη
Επιστρέφουμε στον χώρο των κλινικών και δη στις ιδιωτικές.
Πριν από χρόνια, λοιπόν, όταν στο Υπουργείο Υγείας ήταν επικεφαλής ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης και σύμβουλός του ο κ. Πλεύρης, σε συνεργασία με τις ιδιωτικές κλινικές μεθοδευόταν ένα σχέδιο, ώστε να ταξινομούνται οι ιδιωτικές κλινικές με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους και δη με βάση τις επενδύσεις σε ιατρικό εξοπλισμό, αλλά και τα υψηλά ή όχι standards παρεχόμενων υπηρεσιών.
Με βάση αυτά οι κλινικές θα αποκτούσαν και αστέρια! Πώς γίνεται π.χ. με τα ξενοδοχεία; Κάτι τέτοιο. Αυτό, λοιπόν, θέλει να επαναφέρει και ο κ. Πλεύρης και φυσικά να αποζημιώνει αντίστοιχα.
Μάλιστα λέγεται ότι σ’ αυτό το πεδίο πολύ πιθανό να υπάρχουν και επαφές με κορυφαίος του κλάδου, όπως είναι ο όμιλος του Υγεία ή καλύτερα του Hellenic Healthcare Group και του Ιατρικού Αθηνών.
Γιατροί του ΕΣΥ vs καθηγητών και από πίσω… Παγώνη
Χαμό προκάλεσε πρόσφατη καταγγελία της γνωστής σε όλους Ματίνας Παγώνη, η οποία κατήγγειλε την Ιατρική Σχολή ότι προσπαθεί να πείσει τις διοικήσεις των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων στην Αττική να μην νοσηλεύουν ασθενείς με κορονοϊό!
Η δε κα Παγώνη δημοσιοποίησε τη δική της επιστολή, που έστειλε σε όλες τις αρχές και όπως μας ενημέρωσαν σε αυτή έκανε μια σχετικά «ελεύθερη απόδοση» επιστολής που φέρεται να έστειλε η Ιατρική Σχολή προς τις Πανεπιστημιακές Κλινικές.
Απλά η κα Παγώνη τα έκανε λίγο… μαλλιοκούβαρα.
Η Ιατρική Σχολή ζήτησε την ημέρα του ανασχηματισμού κιόλας, από τις διοικήσεις των Πανεπιστημιακών νοσοκομείων να αφήσουν ως έχει την κατάσταση και να μην κλείσουν πτέρυγες και χειρουργεία, για να νοσηλεύσουν κρούσματα COVID-19.
O σκοπός ήταν, αφενός να μην προκληθεί αναστάτωση στους ασθενείς, αφετέρου να προσφέρεται εκπαιδευτικό έργο στους φοιτητές, που επισκέπτονται τα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία.
Οι υπόλοιποι γιατροί, λοιπόν, στα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία φοβήθηκαν ότι μάλλον μεθοδεύεται να επιβαρυνθούν αυτοί από επικείμενη έξαρση του κύματος κορονοϊού.
Το όλο ζήτημα βέβαια ήταν ένα ακόμη μικροεπεισόδιο στην κλασική διαμάχη μεταξύ νοσοκομειακών γιατρών και καθηγητών γιατρών…
Πηγή: healthstories.gr
Διαβάστε επίσης
Ποια είναι τα χρώματα της πανδημίας και τι συμβολίζουν
Κορονοϊός: Σε ποιους ασθενείς συστήνεται κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαρινάκης: Ο νόμος για τους αιώνιους φοιτητές θα εφαρμοστεί χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης
- VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων – Οι κινήσεις της εβδομάδας
- Τραμπ: Ειδικός ανάγνωσης χειλιών αποκαλύπτει τι είπαν με την Μελάνια ενώ χόρευαν μετά την ορκωμοσία
- Βαρτζόπουλος: Έρχεται ειδική άδεια για τα σχολικά πάρτι σε κέντρα – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για αλκοόλ και τσιγάρα σε ανηλίκους