Grande βραδιά οργάνωσε η ΠΕΦ, στην οποία ήταν ηχηρή η απουσία της Τζούλιας Τσέτη. Έντονη ανησυχία επικρατεί μεταξύ των διοικητών των νοσοκομείων για τις επικείμενες αξιολογήσεις, ενώ τα άστρα δείχνουν νέα πανδημία.

Η απουσία της Τζούλιας

Πανηγυρικό το κλίμα στο δεύτερο υπόγειο του ξενοδοχείου Caravel, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, όπου φαρμακοβιομήχανοι, υγειονομικές αρχές και κυβερνητικά στελέχη γιόρτασαν τα 90στά γενέθλια της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

Στο πλαίσιο της βραδιάς, η οποία βεβαίως έδωσε τροφή για σχόλια, κουτσομπολιά και κοινωνική δικτύωση, απονεμήθηκαν και τιμητικές πλακέτες στους πρωτεργάτες του παραγωγικού αυτού τομέα.

Εντοπίσαμε, ωστόσο, μια ηχηρή απουσία, τη λες και αναμενόμενη. Η οικογένεια Τσέτη, η οποία διατηρεί μία από τις πλέον ισχυρές φαρμακοβιομηχανίες της χώρας, ούτε τιμήθηκε, ούτε αναφέρθηκε πουθενά. Δεν υπήρξε κάποια μεροληψία από την πλευρά των διοργανωτών της εκδήλωσης, καθώς ΠΕΦ-Τσέτη τα έχουν “σπάσει” εδώ και χρόνια.

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Έχουμε μάθει πως η σχέση της επικεφαλής του Ομίλου Φαρμακευτικών Εταιρειών (ΟΦΕΤ) της κυρίας Ιουλίας Τσέτη, είναι έως και εχθρική με την ΠΕΦ. Μάλιστα η κυρία Τσέτη έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να ανήκει στην οικογένεια της ένωσης των φαρμακοβιομηχάνων, ενώ αντικειμενικά θα έπρεπε να ανήκει σε αυτή.

Πηγαίνοντας κάποια χρόνια πίσω, οι εταιρείες του ομίλου Τσέτη ήταν μέλη της ΠΕΦ. Η διοίκηση των συγκεκριμένων εταιρειών, όμως, αντέδρασε σθεναρά, όταν το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΦ αποφάσισε τη διεύρυνση του αριθμού των μελών της, περιλαμβάνοντας μέσα και εταιρείες που, ενώ διακινούσαν γενόσημα στην Ελλάδα, επί της ουσίας δεν είχαν καμιά παραγωγική μονάδα εδώ.

Αυτό, όπως κυκλοφόρησε, όχι απλά εκνεύρισε την κυρία Τσέτη, αλλά την έκανε κυριολεκτικά έξαλλη. Από τότε, λοιπόν, που εκτυλίχθηκε αυτό το σκηνικό, η κυρία Τσέτη αποφάσισε να πάρει τις εταιρείες της από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας και να παραμείνει εκτός ενός κύκλου εταιριών του κλάδου της, εκπροσωπούμενη μόνο από τον εαυτό της.

Σήμερα η ΠΕΦ έχει εξελιχθεί σε μία ένωση, που δεν περιλαμβάνει μόνο παραγωγικές εταιρείες, αλλά συμμετέχουν ως μέλη σε αυτή και εταιρείες, που εκπροσωπούν πολυεθνικές γενοσήμων.

Τα media στη γωνίτσα τους

Να επισημάνουμε ότι στην εκδήλωση της ΠΕΦ διαπιστώσαμε και μια σχετική απαξίωση των δημοσιογράφων, που καλύπτουν το σχετικό ρεπορτάζ. Όσοι παραβρέθηκαν, ήταν αναγκασμένοι να καθίσουν αρκετά μακριά από τη… δράση.

Έτσι και το networking δεν ήταν εφικτό και η παρακολούθηση της εκδήλωσης ήταν κάπως δύσκολη και μόνο μέσω οθονών αναμετάδοσης παρακολούθησαν οι δημοσιογράφοι ό,τι γινόταν επί σκηνής.

Το «φάουλ» του Χρυσοχοΐδη

Επίσης στην ίδια εκδήλωση, στην ομιλία του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στην ανάδειξη της Ελλάδας σε μια χώρα φιλόξενη για επενδύσεις στο φάρμακο, όπως η Ιρλανδία. Ατυχές παράδειγμα, διότι εκεί επενδύουν κατά βάση πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκου στην έρευνα για καινοτομία.

Ανήσυχοι διοικητές ή μήπως όχι;

Έρχεται όπου νά’ ναι η αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων και η προκήρυξη για το διορισμό νέων. Όπως έκανε σαφές ο πρωθυπουργός, ο νεποτισμός και η αναξιοκρατία καταργούνται – σαν να παραδέχτηκε ότι αυτά επικρατούσαν – μετά και το νέο νομοσχέδιο της Υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως.

Αναρωτιόμαστε, όμως, κατά πόσο θα υπάρχει πάλι αντικειμενικότητα, αν σκεφτεί κανείς πως γι’ αυτές τις θέσεις παίζει ρόλο και η προϋπηρεσία. Και φυσικά ποιοι την έχουν; Πρώην διοικητές που τοποθετήθηκαν με «βύσμα».

Οι προβλέψεις του Λεφάκη

Για το τέλος σας αφήσαμε το καλύτερο. Έρχεται νέα σοβαρή πανδημία το 2025! Ναι! Αυτό προέβλεψε ο αστρολόγος Κώστας Λεφάκης. Να εξηγούμαστε. Δεν τον ακούσαμε με τα αυτιά μας, αλλά επειδή φίλοι και γνωστοί πάνε ακόμη στην παραλία, μας δίνουν ρεπορτάζ από το ακρογιάλι.

Ακούσανε, λοιπόν, από τον λουόμενο αστρολόγο, ότι σε 2 χρόνια θα ξεσπάσει νέα πανδημία. Κορωνοϊού; Κάποιου άλλου ιού; Δεν άκουσαν. Πάντως θα ξεσπάσει!

Βέβαια δεν είπε και κάτι φοβερό. Και ο Γκίκας Μαγιορκίνης κάτι τέτοιο περιμένει, όπως επίσης και έξαρση του κορωνοϊού τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέδριο που γίνεται αυτές τις μέρες.

Όπως και νά ‘χει, μια ανησυχία την έχουμε.

*Η στήλη αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Healthstories. Δημοσιεύεται αυτούσια και στο Mononews.

Διαβάστε επίσης:

Έξι αντιγριπικά εμβόλια θα κυκλοφορήσουν φέτος – Τα 2 αποκλειστικά για τους άνω των 65 ετών

Κάπνισμα και χρόνια νοσήματα: Οι εναλλακτικές μέθοδοι διακοπής κερδίζουν χρόνια ζωής

Πώς η Covid-19 αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου