Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
HealthStories.gr

Γεωργιάδης προς γιατρούς: Βάλτε πλάτη για 4-5 μήνες και κάντε δύο εφημερίες το μήνα

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης

Άλλη μία έκκληση έκανε προς τους ιδιώτες γιατρούς ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να εργαστούν για λίγο στα νοσοκομεία του ΕΣΥ που έχουν ελλείψεις γιατρών και μεγάλη προσέλευση πολιτών, όπως συμβαίνει στις άγονες περιοχές και ειδικά στα νησιά.

O Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα στο OPEN, ανέφερε ότι αυτή την εβδομάδα, στη Βουλή, ξεκινάει η συζήτηση για την τροπολογία σχετικά με τα κίνητρα προς τους γιατρούς, ενώ δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησεως η απόφαση για την άσκηση ιδιωτικού έργου από τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

«Βάζουμε πολλά περισσότερα οικονομικά κίνητρα για τις άγονες περιοχές, διευρύνουμε τις άγονες περιοχές, δίνουμε το δικαίωμα ιδιωτικού έργου στους γιατρούς και λαμβάνουμε μία σειρά διαρθρωτικών μέτρων. Αυτά τα διαρθρωτικά μέτρα, πιστεύουμε ότι θα αποδώσουν και οι επόμενες προσκλήσεις δεν θα είναι το ίδιο άγονες με τις προηγούμενες. Όμως, οι προσκλήσεις δεν είναι «πατάς ένα κουμπί και εκτελούνται». Έχουν ένα διάνυσμα χρόνου για να εκτελεστούν. Άρα, τι λέμε στους γιατρούς; Δεν σας θέλουμε για πάντα, σας θέλουμε για δύο, τρεις, πέντε μήνες να κάνετε δύο εφημερίες το μήνα, μέχρι να λειτουργήσει το νέο σύστημα».

«Μιλάω στους γιατρούς με ειλικρίνεια και τους λέω: βάλτε λίγο πλάτη για τέσσερις-πέντε μήνες και θα βγουν οι καινούριες προσκλήσεις με τα καινούρια μέτρα, προϊόντος του χρόνου θα βρούμε γιατρούς. Δεν χρειάζεται να τσακωνόμαστε μονίμως για τα αυτονόητα. Θα ήμουν επίορκος Υπουργός Υγείας, εάν ξέροντας ότι δεν έχουμε γιατρό σε αυτά τα νοσοκομεία, δεν εξαντλούσα και το τελευταίο μέτρο που έχω για να λειτουργήσει το νοσοκομείο. Δε με νοιάζει να γίνω συμπαθής. Εμένα με νοιάζει ο άνθρωπος που θα χτυπήσει την πόρτα του νοσοκομείου και θα βρεθεί εκείνη τη στιγμή σε μια πολύ μεγάλη ανάγκη, να μπορεί να βρει τον γιατρό του».

Διαβάστε επίσης:

Κινητοποιήσεις την Τετάρτη 24/7 για το νομοσχέδιο της Ψυχικής Υγείας

Η ΑΕΝ ΤΕΕΝΣ στη Χίο του Ιδρύματος “Μαρία Τσάκος” αναγνωρίστηκε απο την Κύπρο

Διαδερμική αντιμετώπιση παθήσεων του προστάτη