Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
HealthStories.gr

Φοιτητής έφαγε 720 αυγά μέσα σε έναν μήνα – Δείτε τι συνέβη

Φοιτητής έφαγε 720 αυγά μέσα σε έναν μήνα

Ένας φοιτητής θέλησε να διαπιστώσει ο ίδιος αν τα αυγά ανεβάζουν στα ύψη τη χοληστερίνη, όπως γνωρίζουμε, και αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα στον εαυτό του.

Αποφάσισε λοιπόν, να καταναλώσει 700 αυγά μέσα σε έναν μήνα, για να δει τι συμβαίνει στα επίπεδα χοληστερόλης.

Ο Νικ Νόρβιτζ έχει διδακτορικό στον μεταβολισμό του ανθρώπινου εγκεφάλου από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ολοκληρώνει το διδακτορικό του στην Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Στο βίντεο που μοιράστηκε στο YouTube, εξηγεί πως στόχος του ήταν να δείξει ότι η κατανάλωση αυγών δεν προκαλεί εκτίναξη των επιπέδων χοληστερόλης.

«Υπέθεσα ότι η κατανάλωση 720 αυγών σε έναν μήνα, που από μόνη της αντιστοιχεί σε 133.200 mg χοληστερόλης, δεν θα αύξανε τη χοληστερόλη μου. Συγκεκριμένα, δεν θα αύξανε την LDL χοληστερόλη μου. Και, πράγματι, δεν το έκανε ούτε κατά διάνοια» λέει, προσθέτοντας: «Παρόλο που η διαιτητικής πρόσληψη χοληστερόλης μου υπερπενταπλασιάστηκε, η LDL χοληστερόλη μου στην πραγματικότητα μειώθηκε».

Ο φοιτητής Ιατρικής έτρωγε 24 αυγά την ημέρα κατά τη διάρκεια του πειράματος, το ισοδύναμο περίπου ενός αυγού την ώρα.

Στο βίντεο δεν λέει ποιες άλλες τροφές κατανάλωνε καθημερινά ή αν
γυμναζόταν κατά τη διάρκεια της ημέρας ή όχι.

Το πείραμα

Μετά τις δύο πρώτες εβδομάδες του πειράματος, ο Νόρβιτζ αποφάσισε επίσης να αρχίσει να τρώει 60 γραμμάρια υδατανθράκων την ημέρα. Για να το πετύχει αυτό επικεντρώθηκε σε φρούτα όπως μπανάνες, βατόμουρα και κατεψυγμένα κεράσια, τα οποία έτρωγε βουτώντας τα σε βούτυρο macadamia.

Κι όπως εξηγεί στο βίντεο, η κατανάλωση περισσότερων υδατανθράκων μπορεί να βοηθήσει στην περαιτέρω μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο σώμα.

Όσο για τα αποτελέσματα του πειράματος, σύμφωνα με τον Νόρβιτζ, τα επίπεδα της LDL του μειώθηκαν κατά 2% την πρώτη εβδομάδα της ειδικής αυτής δίαιτας, προτού μειωθούν δραματικά, κατά 18%, στις δύο τελευταίες.

φωτό YouTubeNick Norwitz

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΥ: Το 11% των εφήβων με σημάδια εθισμού στα κοινωνικά δίκτυα

Εθνική Τράπεζα: Απόκλιση €1 δισ. στην επίσημη καταγραφή των τουριστικών εσόδων για το 2024

Το Weekend in Tweed επιστρέφει στις Σπέτσες