• HealthStories.gr

    Έπεσε σοβάς πάνω σε ασθενή και νοσηλευτή στο Νοσοκομείο Χανίων


    Ένας νοσηλευτής έσωσε ασθενή καθώς τον προστάτεψε για να μην τραυματιστεί, όταν έπεσε σοβάς από το ταβάνι σε χώρο του Νοσοκομείου Χανίων.

    Ο ίδιος ο νοσηλευτής τραυματίστηκε στο κεφάλι, όπως δείχνει η φωτογραφία, αλλά ευτυχώς είναι σε καλή κατάσταση.

    Ο σοβάς έπεσε σε δωμάτιο νοσηλευόμενου στον Ψυχιατρικό τομέα του νοσοκομείου Χανίων. Μάλιστα, ο ασθενής είναι κατάκοιτος και δεν μπορούσε να αντιδράσει, την ώρα της πτώσης του σοβά.

    Όπως καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), “στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, σε ξενώνα του ψυχιατρικού τομέα του νοσοκομείου, που είναι ανεπτυγμένος στη περιοχή Καλαφάς Χανίων, έπεσε σοβάς από το ταβάνι σε δωμάτιο φιλοξενούμενου ασθενούς ο οποίος είναι κατάκοιτος.

    Τη στιγμή της πτώσης βρισκόταν στο δωμάτιο νοσηλευτής που περιποιούνταν τον ασθενή και ο οποίος δέχτηκε στο κεφάλι το υλικό και έσωσε τον ασθενή.

    Ο νοσηλευτής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, του παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες, έγιναν εξετάσεις και – έπειτα από λίγο – έφυγε για το σπίτι του”.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, απαιτείται αυστηρός έλεγχος των κτιρίων που χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πληρούν τους όρους ασφάλειας.

    “Δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε με κράνος εντός νοσοκομειακών κτιρίων”, σχολιάζει.

    Διαβάστε επίσης:

    Γεωργιάδης: Στέλνει στον Εισαγγελέα πόρισμα για την ΑΕΜΥ, επί θητείας Πολάκη

    Βασίλης Ψάλτης: Η Alpha Bank δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία σε Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία

    Χαρδαλιάς: Στρατηγική επιλογή μας την επόμενη πενταετία η στήριξη των καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων



    ΣΧΟΛΙΑ