• HealthStories.gr

    Ανασχηματισμός: Καμία αλλαγή στο υπουργείο Υγείας – Το Σάββατο το υπουργικό

    ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η αναπληρώτρια υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη και οι υφυπουργοί Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Μάριος Θεμιστοκλέους

    ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η αναπληρώτρια υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη και οι υφυπουργοί Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Μάριος Θεμιστοκλέους


    Ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, δεν επηρεάζει το υπουργείο Υγείας.

    Ανασχηματισμός: Καμία αλλαγή στο υπουργείο Υγείας

    Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας παραμένει αμετακίνητη και ακριβώς η ίδια, κάτι που ήταν αναμενόμενο, καθώς είναι σε φάση ολοκλήρωσης τα προγράμματα διαγνωστικών εξετάσεων του πληθυσμού για πλήθος σοβαρών ασθενειών, αλλά και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας και αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

    Έτσι, υπουργός παραμένει ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναπληρώτρια υπουργός η Ειρήνη Αγαπηδάκη και υφυπουργοί Υγείας οι Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Μάριος Θεμιστοκλέους.

    Το υπουργικό συμβούλιο που επρόκειτο να συνεδριάσει σήμερα, θα πραγματοποιηθεί αύριο.

    Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης θα παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την άνοια.

    Το Υπουργείο Υγείας προχωρά στην υλοποίηση του πληρεξούσιου φροντίδας και περίθαλψης για τους ασθενείς με άνοια και συναφείς διαταραχές, βασισμένο στο σχέδιο νόμου που είχε παρουσιάσει ο τέως Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Επιπλέον τελειοποιεί τις οδηγίες περίθαλψης και φροντίδας.

    Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης θα αναλύσει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα των προσώπων που πάσχουν από άνοια και των φροντιστών τους.

    Πρόκειται για έναν «οδικό χάρτη» με ένα σαφές πλαίσιο δράσης. Αφορά στην περίοδο 2023-2028 και έχει ως κύριο στόχο η Ελλάδα να γίνει μία χώρα – πρότυπο, φιλική τόσο προς τους πάσχοντες από άνοια και συναφείς διαταραχές, όσο και προς τους φροντιστές τους, επενδύοντας στην έρευνα.

    Διαβάστε επίσης:
    Πρεμιέρα Ευρωπαϊκού με football night στο κατάστημα ΟΠΑΠ της OPAP Arena

    Σπονδυλική Στήλη: Αντιμετώπιση παραμορφώσεων με χειρουργική πλοήγηση

    Τάκης Θεοδωρικάκος: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Ανάπτυξης  που αναλαμβάνει το «στοίχημα» της ακρίβειας



    ΣΧΟΛΙΑ