Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
HealthStories.gr

5 βότανα που δεν πρέπει ποτέ να φυτεύονται μαζί

Εάν θέλετε να ευδοκιμήσει το μποστάνι που έχετε με βότανα, θα πρέπει να γνωρίζετε κάποια μυστικά γιατί ορισμένα από αυτά τα φυτά δεν πρέπει ποτέ να φυτεύονται μαζί.

Τα βότανα που δεν πρέπει ποτέ να φυτεύονται μαζί

Μέντα

Η μέντα είναι ένα εξαιρετικό βότανο για πολλούς λόγους. Μυρίζει φανταστικά και κάνει υπέροχο σπιτικό μοχίτο! Είναι σημαντικό όμως να φυτέψετε αυτό το βότανο μόνο του.

Η μέντα είναι εξαιρετικά επεμβατική και μπορεί γρήγορα να ξεπεράσει κάθε χώρο κήπου, παραγκωνίζοντας άλλα βότανα.

Για να ελέγξετε την εξάπλωσή της, φυτέψετε μέντα σε μία γλάστρα μόνη της. Αν φυτευτεί με άλλα βότανα, θα καταλάβει τον χώρο τους πολύ γρήγορα.

Άνηθος

Αν και δεν χρειάζεται να τον φυτέψετε εντελώς μόνο του, κρατήστε τον άνηθο μακριά από πολλά βότανα, όπως η λεβάντα, η μαντζουράνα, το φασκόμηλο και ο μαϊντανός.

Ο άνηθος προσελκύει ζωύφια που θα βλάψουν και θα καταστρέψουν αυτά τα βότανα. Επιπλέον, ο άνηθος απαιτεί υγρό έδαφος και τα προαναφερθέντα βότανα ευδοκιμούν σε ξηρές συνθήκες.

Φασκόμηλο και σχοινόπρασο

Το φασκόμηλο μπορεί να προσθέσει μια πιο απαλή, νόστιμη γεύση στο κοτόπουλο ή το ψάρι. Ωστόσο, είναι καλύτερο να τον κρατήσετε μακριά από το σχοινόπρασο, το οποίο απαιτεί πιο υγρό έδαφος από το φασκόμηλο.

Καλύτερα να καλλιεργήσετε το φασκόμηλο δίπλα στο θυμάρι. Το φασκόμηλο και το θυμάρι χρειάζονται ξηρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος και πολύ ήλιο για να ευδοκιμήσουν. Το έντονο άρωμα του φασκόμηλου απωθεί επίσης τα παράσιτα και από τα δύο βότανα.

Μάραθος

Όπως και με την μέντα, φυτέψετε αλλού τον μάραθο. Αυτό το φυτό δεν είναι επεμβατικό όπως η μέντα, αλλά παράγει μια χημική ουσία που μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη άλλων βοτάνων ή λαχανικών. Το καλύτερο είναι να φυτέψετε μάραθο σε ξεχωριστό σημείο.

Βασιλικός και Φασκόμηλο

Ο βασιλικός είναι ένα εξαιρετικό βότανο για να καλλιεργηθεί στο σπίτι γιατί είναι πολύ ευέλικτο. Ωστόσο, καλό είναι να τον φυτέψετε μακριά από το φασκόμηλο. Αντίθετα, ο βασιλικός ταιριάζει με ρίγανη ή μαϊντανό.

Ο βασιλικός βοηθά στην εξάλειψη των εντόμων που συχνά έλκονται από τη ρίγανη και τον μαϊντανό. Αυτά τα βότανα ευδοκιμούν σε παρόμοιες συνθήκες με άφθονο ήλιο και καλά στραγγιζόμενο χώμα.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Παπαθανάσης: Κάθε ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Alpha Bank: Στις 2 Αυγούστου τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου

Ο ΠΙΣ δίνει επιπλέον 1000 ευρώ σε κάθε γιατρό που θα καλύψει ανάγκες του ΕΣΥ