ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τι μαγειρεύει ο maître Λιβάνιος, τα ραντεβού του Εξάρχου και το ράλι στην Αττικής, τα μυστικά της ΓΕΚ και τα 19 ευρώ, το beef Σταϊκούρα – Ταχιάου, τι θα στηρίξει ο Μηταράκης, και ο καινοτόμος Ρέμος
Στην περίπτωση που είχε εγκριθεί την προηγούμενη εβδομάδα από τη γερμανική Βουλή το νομοσχέδιο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τον γενικό πληθυσμό, τότε το πλεόνασμα των εμβολίων δεν θα έμενε ανεκμετάλλευτο μιας και η ζήτηση θα ήταν αυξημένη, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.
Ύστερα από μια έλλειψη δόσεων στην αρχή της εκστρατείας εμβολιασμού (στις αρχές του 2021), η Γερμανία ενίσχυσε τον εφοδιασμό της για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση. Ωστόσο, ο μειωμένος ρυθμός χορήγησης εμβολίων σημαίνει ότι η Γερμανία έχει περισσότερα εμβόλια από όσα χρειάζεται ή μπορεί να δωρίσει.
Περίπου το 76% του πληθυσμού στη Γερμανία έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που είναι μικρότερο σε σύγκριση με το 80% των χωρών της δυτικής Ευρώπης – μεταξύ αυτών η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία.
Το γερμανικό υπουργείο Υγείας αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για το πιθανό κόστος των ληγμένων δόσεων, επικαλούμενο τους όρους εμπιστευτικότητας των συμβολαίων.
Την προηγούμενη εβδομάδα η BioNTech ανέφερε ότι το εμβόλιό της έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, κάτι που σημαίνει ότι οι περίπου 7 εκατομμύρια δόσεις με ημερομηνία λήξης γύρω στα τέλη Ιουνίου ενδέχεται να είναι αξιοποιήσιμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για εμβόλια κατά της Covid-19 σε χώρες π.χ. της Αφρικής, η Γερμανία δεν μπορεί να δωρίσει το πλεόνασμά της εξαιτίας των προβλημάτων που αφορούν στην αποθήκευση και τη μεταφορά των εμβολίων mRNA.
Διαβάστε επίσης:
Ταξίδια σε τροπικούς προορισμούς: Απαραίτητα όλα τα εμβόλια
ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 24,68% αυξήθηκαν οι θάνατοι στη Ελλάδα το πρώτο 2μηνο του 2022
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- G7: Η Μέση Ανατολή και η Ουκρανία στο επίκεντρο διήμερης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών
- Πλαστικά Θράκης: Αύξηση κύκλου εργασιών και ισχυρή λειτουργική κερδοφορία στο 9μηνο, παρά τις προκλήσεις του οικονομικού περιβάλλοντος
- Κίνα: Προωθεί την ανάπτυξη AI από τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις
- Συνεργατικοί χώροι: Το προφίλ των εργαζομένων – Γιατί προτιμούν την Ελλάδα