ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Γερμανία δεν θα καταργήσει τελικά την υποχρεωτική καραντίνα για τους περισσότερους ανθρώπους που βρίσκονται θετικοί στην covid-19, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, με την κυβέρνηση να αλλάζει στάση μετά τις ανησυχίες που εκφράστηκαν ότι αν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των κρουσμάτων.
«Ο κορονοϊός δεν είναι συνάχι. Για τον λόγο αυτό πρέπει να εξακολουθήσει να ισχύει η καραντίνα μετά τη μόλυνση», ανέφερε ο Λάουτερμπαχ στον λογαριασμό του στο Twitter, ενώ πρόσθεσε ότι έκανε λάθος όταν πρότεινε να αρθεί η υποχρεωτική απομόνωση των ασθενών με covid-19.
Βάσει των υφιστάμενων κανόνων στη Γερμανία όσοι βρίσκονται θετικοί στην covid-19 πρέπει να παραμένουν σε απομόνωση για τουλάχιστον επτά ημέρες. Ο Λάουτερμπαχ πρότεινε την προηγούμενη εβδομάδα αυτό να αλλάξει και πλέον οι ασθενείς με κορονοϊό να μπαίνουν εθελοντικά σε καραντίνα πέντε ημερών, με τη σύσταση να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ μετά το χρονικό αυτό διάστημα.
Η ιδέα της κατάργησης της καραντίνας, με εξαίρεση το υγειονομικό προσωπικό, προέκυψε μετά τη ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας της οποίας παρουσιάστηκαν ελλείψεις προσωπικού σε διάφορες επιχειρήσεις και υπηρεσίες.
Ο αριθμός των ημερήσιων νέων κρουσμάτων παρουσιάζει πάντως μείωση την τελευταία εβδομάδα. Σήμερα ανακοινώθηκαν 214.986 νέα κρούσματα, μείωση κατά σχεδόν 20% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Συνολικά στη Γερμανία έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 22 εκατομμύρια κρούσματα covid-19 και έχουν καταγραφεί 130.708 θάνατοι.
Διαβάστε επίσης:
Τζανάκης: Ποιοι πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση – Ανησυχία από την αύξηση των θανάτων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ολυμπιακός ONEX: Τιμητική διάκριση στον Πάνο Ξενοκώστα, στην εκδήλωση ΕΒΕΠ
- Νέα εποχή στη θεραπεία καταγμάτων του ώμου -Από τη συντηρητική προσέγγιση στην ανάστροφη αρθροπλαστική
- Σκυλακάκης: Εντός εβδομάδας η μελέτη και ο διαγωνισμός για τους υδρογονάνθρακες – Τι είπε για το Εξοικονομώ
- Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε πρόγραμμα «μαμούθ» 500 δισ. δολ. για την Τεχνητή Νοημοσύνη με κολοσσούς τεχνολογίας