Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΥΓΕΙΑ

Γεωργιάδης: Στόχος να μειωθεί η αναμονή στα ΤΕΠ

Η εικόνα του εθνικού συστήματος υγείας είναι καλύτερη σήμερα, σε σχέση με τα προηγούμενα 10 χρόνια, υποστήριξε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Αναγνώρισε, ωστόσο, τις ελλείψεις που υπάρχουν στους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και στις δομές.

Παράλληλα, ο Υπουργός Υγείας, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, αφού διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) καταρρέει, αναγνώρισες τις ελλείψεις που υπάρχουν ακόμη.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση σχεδιάζει τις επόμενες ημέρες να εκδώσει την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία θα περιλαμβάνει τα οικονομικά και θεσμικά κίνητρα για τους γιατρούς που θα καλύψουν θέσεις σε νοσοκομεία και μονάδες υγείας σε νησιά και άγονες περιοχές που σήμερα παρουσιάζουν σοβαρά κενά.

Πάντως βασικός στόχος του, όπως είπε ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης, είναι να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των ασθενών στα επείγοντα.

«Μπορεί να θέλουν κάποιοι να ρίξουν την Κυβέρνηση, Δημοκρατία έχουμε, αλλά την Υγεία και τα πραγματικά της προβλήματα πρέπει να τα αφήσουμε από έξω διότι εδώ κρίνονται ζωές» σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.

Νέα έργα στο ΕΣΥ

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε εκτενή αναφορά στα νοσοκομεία που θα κατασκευαστούν το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι η πόλη θα αποκτήσει τα επόμενα 4 χρόνια τα δύο μεγαλύτερα και καλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα των Βαλκανίων.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, το νέο Ογκολογικό νοσοκομείο, το μεγαλύτερο της χώρας, προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ενώ το Παιδιατρικό νοσοκομείο το μεγαλύτερο στην ανατολική Ευρώπη, δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα παραδοθεί τον Δεκέμβριο του 2027».

«Αλλά δεν είναι μόνο αυτά στην Θεσσαλονίκη. Έχουμε επίσης τη νέα πτέρυγα στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, έχουμε τα νέα κτίρια στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, έχουμε τις νέες αίθουσες στο ΑΧΕΠΑ και φυσικά την ανακαίνιση όλων των κέντρων υγείας», τόνισε ο Υπουργός Υγείας.

Συνολικά, 32 έργα βρίσκονται σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, ενώ άλλα 6, βρίσκονται υπό σχεδιασμό στο πλαίσιο των Περιφερειακών Σχεδίων Ανάπτυξης.

Αναλυτικότερα, το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο, η ανέγερση στο Νοσοκομείο Παπανικολάου κτιρίου αφιερωμένου σε κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες και εργαστήρια Αιματολογικής Κλινικής καθώς και η επέκταση και αναδιαμόρφωση των χώρων του Τ.Ε.Π. του Ιπποκρατείου αποτελούν τα τέσσερα εμβληματικά έργα που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη στο Πλαίσιο των Περιφερειακών Σχεδίων Ανάπτυξης.

Την πορεία των υπό εξέλιξη και υπό σχεδιασμό έργων μπορεί να παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται στην ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr την οποία παρουσίασε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: https://healthstories.gr/

Διαβάστε επίσης:

Οδοντίατρος – ρομπότ πραγματοποίησε την πρώτη πλήρως αυτοματοποιημένη επέμβαση στον κόσμο

IRIS: Έως τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου η προθεσμία εγγραφής

Zepbound: Γιατί ο ανταγωνιστής του Ozempic πουλάει φιαλίδια στη μισή τιμή; Ποιους ασθενείς αφορά