Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

ΕΟΦ: Προσοχή σε ορυκτό διάλυμα που «θεραπεύει» από καρκίνο μέχρι COVID-19

Την προσοχή των καταναλωτών στο προϊόν MMS (Miracle Mineral Solution) εφιστά ο ΕΟΦ

Την προσοχή των καταναλωτών στο προϊόν MMS (Miracle Mineral Solution), που παρουσιάζεται ως «θαυματουργό ορυκτό διάλυμα» και δια πάσαν χρήσιν, αφού «συνιστάται» ως αντίδοτο για παρενέργειες των εμβολίων της COVID-19, για θεραπεία πολυάριθμων νόσων, όπως καρκίνος, διαβήτης, ηπατίτιδα κ.α., εφιστά ο  Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ το  συγκεκριμένο προϊόν δεν είναι αδειοδοτημένο, δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του, και γι’αυτό και η κατανάλωσή του ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία και  διακινείται στη χώρα μας μέσω δύο ιστοσελίδων.

Όπως εξαλλου επισημαίνει ο Οργανισμός,  η αγορά φαρμάκων από αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην διακίνηση του προϊόντος MMS (Miracle Mineral Solution/Θαυματουργό ορυκτό διάλυμα) μέσω των ιστοσελίδων https://www.mmscdsforum.gr/, https://www.mms.com.gr/, το οποίο παρουσιάζεται ως αντίδοτο για παρενέργειες των εμβολίων της COVID-19 και θεραπεία πολυάριθμων νόσων.

Το συγκεκριμένο προϊόν είναι μη αδειοδοτημένο και επομένως δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του, γι’αυτό και η κατανάλωσή του ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά φαρμάκων από αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Διαβάστε επίσης:

Φάρμακα για την παχυσαρκία: 7+1 απαντήσεις στις πιο κρίσιμες ερωτήσεις

ΑΑΔΕ για πληρωμή φόρων: Άνετες οι επιχειρήσεις – Πιέζονται τα νοικοκυριά

Στον… χορό των Ρίχτερ η Κρήτη: «Πρακτικά τώρα ξεκίνησε η ακολουθία», λένε οι σεισμολόγοι