Με υπομονή ζήτησε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, να οπλιστούν οι πολίτες, καθώς η πανδημία του κορονοϊού φαίνεται να «σβήνει» σε περίπου δυο μήνες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι το ΕΣΥ δεν δέχεται μεγάλη πίεση σε αυτή τη φάση, ενώ εφιστά την προσοχή των πολιτών ώστε να μην αυξηθούν τα κρούσματα.

Την ώρα που τα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και τα κρούσματα αυξάνονται, ο κ. Καπραβέλος αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη δήλωσε ότι «Δεν μεταφράζεται αυτή η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης σε αριθμό νοσηλευομένων, σε πίεση στις ΜΕΘ. Είναι μια κατάσταση όπως τον Οκτώβριο. Όμως δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Γιατί μετά τον Οκτώβριο ήρθε ο εφιαλτικός Νοέμβριος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δεδομένα σήμερα είναι σε μεγάλο βαθμό διαφορετικά.

«Δεν είναι ίδια η κατάσταση. Δεν ανησυχούμε όσο θα ανησυχούσαμε τον Οκτώβριο. Δεν είναι τα πάντα ανοικτά, όπως τότε, τα πρωτόκολλα λειτουργούν. Επίσης δεν είναι ανοικτά όλα τα σχολεία, ενώ η φυσική ανοσία σε εμάς στη Θεσσαλονίκη είναι διαφορετική από τα άλλα μέρα. Είμαστε σε επιφυλακή ώστε, αν χρειαστεί, να ληφθούν έγκαιρα μέτρα», επισήμανε.

Σε εκείνο το σημείο ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» ερωτήθηκε αν αυτά τα μέτρα που ισχύουν σήμερα είναι τα τελευταία και απάντησε ως εξής:

«Να κάνουμε λίγη υπομονή. Είμαστε σε έξαρση της πανδημίας σε όλο τον κόσμο. Εχει ακόμα δυο μήνες. Επίτευγμα για τη χώρα είναι να μην έχουμε εκθετική αύξηση κρουσμάτων. Πολύ σοβαρός αυτός ο στόχος. Δεν έχουμε φτάσει στο τέλος. Αυτή η αλυσίδα της διασποράς δεν έχει να κάνει μόνο με κρούσματα και τη διάρκεια αλλά με τις μεταλλάξεις. Ο ιός διασπειρόμενος μεταλλάσσεται και γίνεται πιο ανθεκτικός. Πολύ σημαντική η προσοχή ώστε να μην έχουμε ολέθριες επιπτώσεις του καταστροφικού ιού και της πανδημίας, ούτε και αύξηση μεταλλασσόμενων στελεχών».

Καταλήγοντας, όμως, ο Νίκος Καπραβέλος τόνισε ότι «μέχρι τον Απρίλη – Πάσχα να είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Πιστεύω ακράδαντα, βλέποντας τα ποιοτικά στοιχεία της πανδημίας, ότι η πανδημία σβήνει προς τον Μάρτη – Απρίλη. Οι εμβολιασμοί επιταχύνονται, η φυσική ανοσία είναι αυξημένη. Μιλάμε με άλλους όρους μετά το Πάσχα, αλλάζει η ζωή μας. Η υπομονή είναι λίγη, είναι σημαντικό να μην τα χαλάσουμε την τελευταία στιγμή».

Διαβάστε επίσης:

Νέα έρευνα: Ασφάλεια εμβολίων έναντι του κορονοϊού – Αλήθειες και ψέματα

ΔΕΔΔΗΕ: Ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του δικτύου Μέσης Τάσης της Αττικής

Παραμένει στον «πάγο» η βόρεια Ελλάδα: Έως -11,4 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σήμερα