Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Διαψεύδει το Υπ. Υγείας δημοσιεύματα περί «αιφνιδιαστικής αναβολής εμβολιασμού στο νοσοκομείου Βόλου»

Στη διάψευση δημοσιευμάτων περί δήθεν «αιφνιδιαστικής αναβολής του εμβολιασμού στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου» προχώρησε η 5ης Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλία και Στερεάς Ελλάδας, υπενθυμίζοντας πως ο προγραμματισμός που έχει ανακοινωθεί εδώ και μέρες δεν περιλαμβάνει το συγκεκριμένο νοσοκομείο μεταξύ των πρώτων που θα ξεκινήσουν τον εμβολιασμό.

«Ουδέποτε αναβλήθηκε ο εμβολιασμός στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου καθότι αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται εμβολιασμοί σε εννέα (9) Νοσοκομεία της χώρας μεταξύ των οποίων και το ΠΓΝ Λάρισας, όπου οι εμβολιασμοί διεξάγονται ομαλά.

Το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπως και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία της 5ης Υ.Πε., θα πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς για το προσωπικό το επόμενο χρονικό διάστημα, βάσει προγραμματισμού.

Ήδη έχει δημιουργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου άρτια εξοπλισμένο Εμβολιαστικό Κέντρο και έχουν ολοκληρωθεί οι εκπαιδεύσεις του προσωπικού που θα πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς», αναφέρει η ανακοίνωση της 5ης Υ.Πε..

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μετά τα πρώτα 5 νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής που ο εμβολιασμός ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου, ακολούθησαν στις 29 Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 σε 4 Νοσοκομεία της Περιφέρειας. (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ,  Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και  Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων).

Σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τετάρτη ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας, «με βάση το σχεδιασμό μας, και αυτά σας τα λέει στην ενημέρωση πολύ καλά ο υπεύθυνος του project, ο Γενικός Γραμματέας ΠΦΥ, ο κύριος Θεμιστοκλέους, θα επεκτείνουμε τον εμβολιασμό και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. σταδιακά, από τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου σε 40 ακόμα Νοσοκομεία, στις 7 Ιανουαρίου σε ακόμα 40 και 11 Ιανουαρίου σε 36 Νοσοκομεία. Δηλαδή, μέσα σε λιγότερο από δέκα μέρες το σύνολο του Εθνικού Συστήματος Υγείας».