• ΥΓΕΙΑ

    Αντιγριπικός εμβολιασμός: Χωρίς ιατρική συνταγή, στα φαρμακεία – Ψηφίστηκε τροπολογία

    • NewsRoom
    Εμβολιασμός εφήβου κατά του HPV


    Το αίτημα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ικανοποίησε το υπουργείο Υγείας, σχετικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό, εν όψει της έναρξης της εμβολιαστικής περιόδου για την εποχική γρίπη.

    Σε τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συμπληρωματικές διατάξεις» και ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης (26/9), συμπεριλήφθηκε ρύθμιση που θέτει σε μόνιμη βάση τη δυνατότητα εμβολιασμού κατά της εποχικής γρίπης, χωρίς ιατρική συνταγή, στα φαρμακεία.

    Ειδικότερα, η διάταξη προβλέπει τη διενέργεια του αντιγριπικού εμβολιασμού ενηλίκων στο φαρμακείο, χωρίς την ανάγκη προσκόμισης ιατρικής συνταγής, εφεξής για όλες τις εμβολιαστικές περιόδους.

    Το εμβόλιο κατά της γρίπης που γίνεται στα φαρμακεία, προσδιορίζεται κάθε έτος με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας μετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

    Επίσης, με την ίδια τροπολογία παρατείνεται μέχρι τις 31/12/2024 η δυνατότητα διενέργειας rapid-test για τον κορωνοϊό και στα φαρμακεία, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 12% της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Ιούνιο 2024

    Φαράγγι Σαμαριάς: Ανοχτό από αύριο – Με ηλεκτρονικό εισιτήριο η είσοδος – Όλα τα μέτρα για την περιήγηση

    ΕΛΣΤΑΤ: Πόσα ξοδεύουν οι Ελληνες για στέγαση και διατροφή



    ΣΧΟΛΙΑ